Ultimele știri
Acasă / Administratie / Deputatul Cupă: „ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, iar busola a funcționat bine în aceste 8 luni de guvernare a coaliției PSD-ALDE”

Deputatul Cupă: „ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, iar busola a funcționat bine în aceste 8 luni de guvernare a coaliției PSD-ALDE”

Deputatul Ion Cupă sustine ca, „ALDE a promovat o viziune liberală la guvernare (față de PNL care a eșuat în această privință în guvernarea Cioloș pe care a sprijinit-o).


Avem creștere economică, avem toate condițiile pregătite pentru a ne încadra fără probleme în deficitul de 2,96% din PIB. România are o creștere economică solidă bazată pe industrie, dar și pe consum – cum este și normal într-o societate liberală a bunăstării – pentru că românilor li s-a spus destul să fie mai performanți și, în același timp, să și strangă cureaua. Motorul creșterii economice este reprezentat de companii – marii jucători, dar și de întreprinzătorii mici și mijlocii români. Prin urmare, este rezultatul muncii românilor”.

In aceeasi ordine de idei, deputatul mai spune ca, „Guvernul va aproba o rectificare bugetară pozitivă pornind de la creșterea economică de 5.8% din semestrul I care a condus, conform estimărilor Comisiei Naționale de Prognoză, la o creștere a PIB cu 21,9 miliarde lei – de la 815,2 miliarde lei la 837,1 miliarde lei.  Guvernul din care ALDE face parte lucrează pentru instaurarea durabilă a normalității – o societate în care obiectivul este ca și creșterea economică să se vadă în buzunarele oamenilor și în care nu se pune problema lipsei banilor pentru salarii și pensii. Atunci când rectificarea bugetară este una pozitivă nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri și pensii”.

Deputatul doljean mai afirma ca/ tintele rectificarii au fost atinse: „Apocalipsa economică și financiară este doar în mintea celor care vor să ajungă la putere pe ușa din dos. Adevărul este ilustrat de modul în care se va face această rectificare. În centrul atenției Guvernului se află: bugetele locale – bani alocați pentru salariile profesorilor din învățământul preuniversitar, centre persoane cu handicap, însoțitori persoane cu handicap, direcțiile de asistență socială și protecția copilului, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, Muncii și Justiției Sociale. Adică bunăstare socială, încurajarea agricultorilor și a tinerilor întreprinzători, protecția vârstnicilor, investiții în sănătate, siguranță și ordine în societate. Acestea sunt țintele rectificării. Prin aceste ținte demonstrăm încă o dată că avem ca principal obiectiv guvernarea eficientă a țării și creșterea economică. Această rectificare bugetară arată că ne ținem de cuvânt față de cetățeni”.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Primăria Craiova: Olguța Vasilescu elimină taxa pe APA de ploaie

S-a votat în ședința de consiliu! Eliminarea de la plata a apei meteorice pentru utilizatorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *