Ultimele știri
Acasă / Administratie / AVERTIZARE ABA JIU: Păşunatul este interzis în localităţile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul 

AVERTIZARE ABA JIU: Păşunatul este interzis în localităţile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul 

Administraţia Bazinală de Apă Jiu dă startul deratizării pe digurile  aflate în administrare.


Administraţia Bazinală de Apă Jiu va demara începând cu data de 23 aprilie 2018, campania anuală de combatere a dăunătorilor. În acest sens, Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura, timp de două săptămâni, acţiunea de ”Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiții de siguranță“.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis. „În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună.  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări”, informează conducerea ABA Jiu.

Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. „Subliniem faptul că, aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor.  Sunt vizate toate Primăriile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni”, avertizează ABA Jiu.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Primăria Craiova: Olguța Vasilescu elimină taxa pe APA de ploaie

S-a votat în ședința de consiliu! Eliminarea de la plata a apei meteorice pentru utilizatorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *