Ultimele știri
Acasă / Administratie / Lansare PROIECT: “Implementarea măsurilor de prevenire a corupției la nivelul Municipiului Calafat”

Lansare PROIECT: “Implementarea măsurilor de prevenire a corupției la nivelul Municipiului Calafat”

Miercuri, 21 noiembrie 2018, a avut loc în municipiul Calafat, conferința de lansare a proiectului “Implementarea măsurilor de prevenire a corupției la nivelul Municipiului Calafat”, cod SIPOCA 446/cod MySMIS 118793.


Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa Prioritara 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectiv Specific 2.2: Sprijinirea măsurilor referitore la prevenirea corupției la nivelul autoritaților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate.

Beneficiarul proiectului este Municipiul Calafat, perioada de implementare fiind de 12 luni.
Valoare totală a proiectului este de 282.232,00 lei , din care :
• Fondul Social European: 239.897,20 lei
• Buget de Stat: 36.690,16 lei
• Buget Local: 5.644,64 lei

La eveniment au participat primarul municipiului Calafat, Lucian  Ciobanu, reprezentantul legal al beneficiarului, echipa de implementare a proiectului (manager proiect -Daniela Iacov, asistent manager -Daniela Mucica, responsabil achizitii -Mitoiu Florentina Janina, responsabil financiar -Predi Cristina) si un numar de 30 de invitați, personal al administrației publice locale si instituțiilor subordonate, consilieri locali si presă.

Deschiderea proiectului a fost realizată de către primar al Municipiului Calafat – Lucian Ciobanu, iar prezentarea proiectului, a obiectivelor și a activităților din cadrul acestuia a fost făcută de către managerul de proiect – Iacov Daniela. Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate principiile orizontale aplicabile proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă POCA.

Obiectivul general al proiectului: Creșterea transparenței actului administrativ în România prin implementarea de mecanisme și măsuri de prevenire a fenomenului de corupție, precum și pregătirea personalului din instituțiile publice în acest sens.

Obiectivele specifice ale proiectului
OS1 – Implementarea în instituția publică a unei proceduri interne specifice care are ca finalitate dezvoltarea spiritului etic și integritatea funcționarilor în exercitarea actului administrativ.
OS2 – Elaborarea unui ghid de bune practici în instituția publică cu scopul de a preveni corupția și conflictele de interese în administrația publică locala și de a stabili indicatori specifici de evaluare.
OS3 – Organizarea unei campanii și a unui workshop de conștientizare publică a fenomenului de corupție și promovarea transparenței în administrația publică locală precum și educația anticoruptie.
OS4 – Formarea personalului autorității publice solicitant în vederea prevenirii și limitării fenomenului de corupție în instituțiile publice locale.

Rezultate preconizate
1. Rezultat program 3 – Aplicarea unitară a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică și integritate în autoritățile și instituțiile publice;
– Rezultat proiect 1- 1 procedură internă anticorupție
2. Rezultat program 4 – Grad crescut de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției si a indicatorilor de evaluare în autoritățile și instituțiile publice;
– Rezultat proiect 2 – 1 Ghid de bune practici privind transparența în administrația publică locală
3. Rezultat program 4 – Grad crescut de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției si a indicatorilor de evaluare în autoritățile și instituțiile publice
– Rezultat proiect 3 – 1 Campanie și 1 workshop pentru combaterea fenomenului de corupție
4. Rezultat program 6 – Îmbunatățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din autoritațile și instituțiile publice în ceea ce privește prevenirea corupției
– Rezultat proiect 4 – 28 funcționari publici și aleși locali formați.

“Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020”

www.poca.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

„PROGRAM SPECIAL DE ALEGERI LA SERVICIILE DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR DIN JUDEŢUL DOLJ”

Pentru asigurarea posibilităţii cetăţenilor din judeţul Dolj de a obţine un act de identitate valabil …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.