Ultimele știri
Acasă / Administratie / Funcţionarii publici, în grevă generală pentru o zi VIDEO

Funcţionarii publici, în grevă generală pentru o zi VIDEO

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat, marţi, grevă generală de o zi cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru.


imageResize

Protestul a avut loc în mai multe instituţii publice locale din intreaga ţară. Sindicalişii ameninţă cu noi proteste pe o perioadă nedeterminată dacă Guvernul nu le rezolvă doleanţele. Sindicaliștii cer majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală.

„Ținând cont de faptul că salariile funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală sunt mai mici decât cele din administrația publică centrală, majoritatea angajaților din administrația publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%”, spun aceștia.

Printre revendicările salariaților din administrația publică locală se mai află acordarea voucherelor de vacanță și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală — acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Calendarul protestelor include grevă generală de o oră în data de 5 iulie, grevă generală de o zi pe 12 iulie și greva generală pe termen nelimitat începând din 19 iulie.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Mesajul transmis de Poliția Română posesorilor de BMW din țara noastră

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost publicată o întrebare legată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *