Ultimele știri
Acasă / Administratie / Olguța are o știre despre Dragnea la Craiova: ” Mersi, presa!”

Olguța are o știre despre Dragnea la Craiova: ” Mersi, presa!”

Liviu Dragnea își consumă la Craiova mai toate resursele de admirație împărțind atâtea laude pentru investițiile de la spitalul Filantropia și arena Ion Oblemenco, încât abia-și mai găsi câteva vorbe de supărare despre demisia lui Țuțuianu de la Apărare.


Că alte mâhniri serioase nu păru să aibă în fața unor reporteri preocupați mai mult de coloristica imaginilor, decât de întrebări care să-l atingă pe Dragnea la corzile fragile. Coborând în teren, unde colțul ierbii prea-bugetate înmoaie până și tocul Olguței, liderul cămășilor albe jucă defensiv, pe modelul ”autobazei lui Sorin Cîrțu”: își retrase echipa politică în careul mic, o alinie în gura porții și, de sub transversală, începu a livra zicături liniștitoare pentru toate vârstele.

Nu le mai reproducem, o făcură in timp real site-urile de știri cu norme de redistribuire. Reținem ceva legat de o rectificare bugetară pozitivă, încă nedatată, și de un proiect de reformare a mișcării fotbalistice în România, cu 40 de mini-stadioane gata să iasă din pământ sub robinetul investiției publice. Astea fiind zise pe repede-nainte, Dragnea călcă gazonul în picioare preț de vreo 30 de metri în terenul dinspre peluza de sud și le arătă coechipierilor ieșirea.

Vizibil nesatisfăcută de durata taifasului știristic, Olguța Vasilescu opri presa la declarații suplimentare, în urma șefului grăbit. Încă o porție de știri pozitive pentru privitori neodihniți. Convoiul motorizat al președintelui rămase în punctul mort. Prima doamnă a Craiovei încă mai vorbea despre pensii rezonabile, nici musca n-ar fi bruiat-o. Poate vicele Senatului, Claudiu Manda, și el prin preajmă, dar numai cât să-i susure că-i mai așteaptă o pereche de fini la nășeală sub acoperire.

Dragnea, tras la umbră în așteptarea celei mai populare dintre ministrese, își aprinse un Camel sub nasul nădușit al lui Genoiu, primarul mut ca o lebădă în insolvență. În sfârșit, apăru Olguța și convoiul roti cheile-n contact. Dragnea țîșni ca un vârf de careu la limuzină. Femeia politică oftă scurt a lucru bine făcut și ne dădu, în fapt, singura știre: ”Mersi, presa. La revedere!”

(B. BERNEANU)

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Două evenimente de neratat la Muzeul Olteniei.

Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, ediţia a XI-a, 18-20 mai 2018. Noaptea Muzeelor, editia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *