Ultimele știri
Acasă / Administratie / Parcările „SMS”, afacere de 400 de euro pe zi

Parcările „SMS”, afacere de 400 de euro pe zi

Oficialii Primăriei Craiova sunt încântaţi de noua metodă privind decongestionarea străzilor din buricul Băniei.  


foto:punctochit

Centrul arată excepţional fără puhoiul de maşini. A.I.Cuza s-a decongestionat aproape total. În plus, gradul de ocupare al parcării subterane este de 70 la sută faţă de 30 la sută cât era înaintea aplicării plăţii prin SMS”, a declarat administratorul public Sorin Manda pentru Republicatv.ro.

Potrivit acestuia, incasările la bugetul Primăriei din “parcările SMS” sunt de circa 400 de euro pe zi.

Marea majoritate a şoferilor apreciază proiectul Primăriei Craiova, dar mai sunt şi şoferi care evită parcările cu plată de frica amenzilor pe care le-ar putea incasa, dacă depăşesc timpul alocat pentru parcarea plătită cu ora.

Intenţia şoferului de a depăşi voit orarul de plată stă în deducţia logică a poliţistului local, dă asigurări Sorin Manda:  “Nu se face vânătoare de amenzi. Poliţiştii îşi pot da seama ce intenţii are şoferul”.

foto: Sorin Manda

În altă ordine de idei, conducătorii Băniei au în plan introducerea parcărilor rezidenţiale. “Anul viitor vrem să introducem parcarea rezidenţială, dacă avem succes cu acest proiect. Adică cei care plătesc la bugetul Craiovei taxa de 40 de lei şi vor să aibă un loc doar al lor, mai plătesc o taxă suplimentară şi e al lor. De asemenea, vrem să extindem acest proiect pilot al parcării cu ora şi pentru străzile adiacente centrului”, a anunţat administratorul public al Craiovei.

Bine de ştiut:

Din 11 septembrie, municipalitatea a implementat serviciul TPARK® de plată a parcării prin SMS, pentru o oră. Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel: parcarea cu plată 385 NR. ÎNMATRICULARE (ex: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0.50 €+ TVA.

“După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată. Ex: DJ00ABC e parcat pentru 1 h în Craiova, parcarea cu plata. Plata expiră la 17/08/2017 14:35. Cost 0.50EUR+TVA/SMS. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare“, se arată într-un comunicat al primăriei.

Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuită TPARK pentru Android, iOS şi Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de oraşe din România. Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00.00-24.00. „Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA“, mai precizează primăria.

Parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt: str. Romul – 28 de locuri; str. A.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolaescu-Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I. Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) – 17 locuri.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Primăria Calafat: „Artă și cultură – active comune transfrontaliere în sprijinul dezvoltării durabile a turismului”

Primăria Municipiului Calafat a organizat în data de 20 noiembrie 2018, o conferință de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *