Ultimele știri
Acasă / Administratie / Primăria Calafat: „Artă și cultură – active comune transfrontaliere în sprijinul dezvoltării durabile a turismului”

Primăria Calafat: „Artă și cultură – active comune transfrontaliere în sprijinul dezvoltării durabile a turismului”

Primăria Municipiului Calafat a organizat în data de 20 noiembrie 2018, o conferință de presă de lansare a proiectului „Artă și cultură – active comune transfrontaliere în sprijinul dezvoltării durabile a turismului”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România -Bulgaria.


Evenimentul avut loc în sala de ședințe a Casei de Cultură din Calafat și s-a adresat mass-mediei, părților locale interesate și beneficiarilor proiectului.  Membrii echipei proiectului prezenți în cadrul întâlnirii au fost primarul Lucian Ciobanu, reprezentantul legal al municipiului Calafat, Fanel Glonta – coordonator al proiectului, Daniela Mucica – asistent coordonator al proiectului și  Alina Bora – responsabil financiar al proiectului.

In prezentarea proiectului „Artă și cultură – active comune transfrontaliere în sprijinul dezvoltării durabile a turismului” s-a facut vorbire despre biective, scopuri, grupuri țintă în zona transfrontalieră, rezultatele așteptate ale proiectului și, de asemenea, o descriere a activităților proiectului în limba română și bulgară cu ajutorul unui interpret româno-bulgar.

Mucica Daniela,  asistentul coordonator al proiectului, a subliniat importanța dezvoltării acestui tip de proiect în zona transfrontalieră, care urmărește îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural și a resurselor culturale, precum și creșterea numărului vizitelor, ca număr de nopți turistice în zona transfrontalieră prin activități comune pentru utilizarea durabilă a unei infrastructuri și atracții culturale îmbunătățite, în scopul diversificării produselor și serviciilor turistice la nivel regional.

După prezentarea proiectului, primarul orașului Calafat, Lucian Ciobanu, împreună cu cei trei membri ai proiectului din municipiu, au răspuns la întrebările participanților din cadrul conferinței de presă, subliniind totodată faptul că acest proiect a fost dezvoltat cu eforturile unite ale tuturor partenerilor de proiect. La sfârșitul evenimentului au avut loc discuții libere între participanți.

 

 

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Republica TV va prezinta bugetul Județului Dolj pentru anul 2019 și principalele investiții anuntate de autoritatea judeteana

Judetul Dolj are pentru anul in curs un buget de 590.938.000 lei, iar pentru investitii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.