Ultimele știri
Acasă / Administratie / Avertismentul vicepresedintelui PSD Vulpescu: „Criteriile de selectie in administratie – omul nepotrivit la locul nepotrivit!”

Avertismentul vicepresedintelui PSD Vulpescu: „Criteriile de selectie in administratie – omul nepotrivit la locul nepotrivit!”

Fostul ministru al Culturii, vicepreședintele PSD Ionuț Vulpescu, apreciază că în administrația publică dominată autoritar de PSD funcționează dictonul „omul nepotrivit la locul potrivit”.


foto:evz.ro

„Există o tot mai mare nedumerire în rândul cetățenilor, ce nu înțeleg care sunt criteriile de selecție pentru cei care trebuie să ocupe funcții publice importante, alese sau numite. Contraselecția face ravagii, și nu exagerez spunând asta. ”Omul nepotrivit la locul nepotrivit!” a devenit un soi de marcă de identitate, și în politică, și în administrație”, a scris el pe Facebook.

„Înțelegem cu toții că fidelitatea față de un partid, față de o ideologie sau de un program politic este necesară, fără ea nu mai putem vorbi de coerență în acțiunea politică. Dar are și fidelitatea limitele ei, ea nu trebuie să devină singurul criteriu de selecție pentru a ocupa amintitele funcții publice. Fidelitatea nu poate ține loc de profesionalism, de rectitudine morală, de principialitate în exercitarea funcției publice”, mai crede Vulpescu, citat de evz.ro.

Potrivit acestuia, guvernarea PSD devine tot mai complicată.

„Buna guvernare este un ideal tot mai greu de atins, în condițiile contra-selecției. Costurile economice și sociale ale contra-selecției devin, la un moment dat, insuportabile. Mai mult, contra-selecția exclude, sau îndepărtează de politică, oameni de calitate, care au ceva de spus în domeniul lor de competență. Nu strică o recitire a istoriei anilor 40-50 ai secolului trecut. Cei care au uitat, sau nu au învățat lecțiile acelei perioade, pot face mult rău României. Nu este o exagerare, este un semnal de alarmă”, a mai scris vicepreședintele PSD.

Afirmațiile lui Vulpescu vin în contextul în care șoferul lui Liviu Dragnea a ajuns secretar de stat. După ce PSD și-a demis premierul, pe Sorin Grindeanu, Vulpescu a fost la începutul verii printre puținii social-democrați care au avut curajul să vorbească împotriva lui Liviu Dragnea. VEZI AICI

 

Olguța are o știre despre Dragnea la Craiova: ” Mersi, presa!”

 

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

MAE – Avertizare de călătorie în Italia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *