Ultimele știri
Acasă / Campanie 2018 / Daşoveanu, vizat de ALDE pentru Primăria Craiovei. Olguţa ştie?

Daşoveanu, vizat de ALDE pentru Primăria Craiovei. Olguţa ştie?

Retras din spaţiul public odată cu detaşarea Olguţei Vasilescu la guvernare, fostul viceprimar Dan Daşoveanu s-ar afla pe agenda de racolări a organizaţiei locale a ALDE, potrivit unor surse social-democrate.


Mişcarea ar avea bătaie lungă, vizându-se întărirea staff-ului electoral al liberalilor lui Tăriceanu pentru viitoarele alegeri locale. Daşoveanu, deşi un tip discret în acţiuni politice, are o experienţă bogată în strategii de campanie electorală. Ani buni a fost om de nădejde la dreapta lui Radu Berceanu, cu Marijan Marinescu alături. S-a apropiat apoi de PSD şi după alegerile din 2000 a fost trimis în misiune diplomatică la Berlin, pe post de consilier economic al ambasadorului României în Germania.

Dan Daşoveanu. Foto/cvlpress.ro

Câţiva ani după ce a părăsit diplomaţia, Daşoveanu a lăsat-o moale cu politica, ocupându-se cu succes de afaceri. A fost reactivat de social-democraţi în 2015, la stînga Olguţei Vasilescu, că la dreapta nu mai avea nimeni loc de Radu Preda, actualul senator. Plecând Olguţa să preia portofoliul muncii ministeriale, Daşoveanu nu s-a mai simţit în largul lui prin primărie şi a lepădat haina de viceprimar.

Fosta şefă nu i-a lăsat  însă prea mult timp de odihnă şi i-a propus să se implice în dezvoltarea proiectului de la parcul industrial  ”High-Tech”, unde Daşoveanu este acum administrator unic. Ce planuri au liberalii de la ALDE cu el, “Herr Dan” nu pare dispus să spună. “Pierdem vremea. Nu comentez ştiri pe surse”, a declarat Daşoveanu pentru Republicatv.ro.   Chiar şi pe surse, se forţează zvonul că fostul viceprimar ar putea fi una din variantele ALDE pentru candidatura la Primăria Craiovei, peste trei ani. Sigur, mai e nevoie şi de acordul Olguţei.

Autor: Maria Staicu

Despre admin

V-ar mai putea interesa

ANUNŢ important pentru FERMIERI: Modificările la cererile de plată din campania 2018 mai pot fi depuse doar miercuri

Fermierii mai au la dispoziţie doar o zi, respectiv miercuri, 31 mai, pentru depunerea unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *