Ultimele știri
Acasă / Campanie 2019 / BULGARII vor să se UNEASCĂ cu România. Inițiativa este EXTREM de SERIOASĂ. Vor să-și SALVEZE țara de CORUPȚIE!

BULGARII vor să se UNEASCĂ cu România. Inițiativa este EXTREM de SERIOASĂ. Vor să-și SALVEZE țara de CORUPȚIE!

Locuitorii din nord-vestul Bulgariei strâng semnături pe o declarație, prin care cer ca trei județe – Vidin, Vratsa și Montana – să devină independente sau să se unească cu România.


Postul național bulgar de televiziune Nova, citat și de siteul Novinite, spune că organizatorul protestului și inițiator al petiției, Boris Kamenov, a declarat că unul dintre motivele sale este să salveze regiunea de corupția din Bulgaria. „Nu ar trebui să fim parte a acestei corupții”, a spus el.

Populația din regiunea sa natală a organizat revolta din Chiprovți împotriva Imperiului Otoman, ca și revolta din 1923, a explicat Kamenov, adăugând că oamenii din acea zonă s-au luptat întotdeauna „pentru democrație reală”.

Întrebat de ce ar vrea regiunea respectivă să se unească cu România, Kamenov a arătat fără ezitare că sistemul judiciar din România și lupta împotriva corupției sunt mult mai eficiente. „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și reformat”, a spus el.

Un alt  „separatist” a declarat că el susține inițiativa, pentru că nu sunt locuri de muncă în nord-vestul Bulgariei. „Noi lucrăm în Kozlodui, Plovid și alte orașe, pentru că acolo nu există nimic”,, a spus bărbatul pentru Nova Tv.

Inițiatorul mișcării de independență a adăugat că doar după ce regiunea își câștigă independența s-ar întoarce spre România, cu propunerea de unire. Întrebat dacă Montana, Vidin și Vratsa ar deveni ca Barcelona, Kamenov a replicat că, în nord-vest, oamenii „au nevoie de un bărbat ca Puigdemont”, relatează evz.ro.

(Harta Bulgariei. Sursa: http://www.infotravelromania.ro)

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

ALDE DOLJ: CONSTITUȚIA ÎN PRIMUL RÂND, DOMNULE IOHANNIS! (P)

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte national ALDE: ”Cerem autoritatilor competente sa se sesizeze in legatura cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.