Ultimele știri
Acasă / Campanie 2019 / Călătorii gratuite în întreaga Europă prin „DiscoverEU”

Călătorii gratuite în întreaga Europă prin „DiscoverEU”

15.000 de tineri aflați la vârsta majoratului vor beneficia, în această vară, de primele călătorii gratuite prin Europa, prin intermediul programului DiscoverEU.


foto

Înscrierile vor avea loc în luna iunie, timp de 2 săptămâni, iar tinerii selectați vor putea vizita între una și patru țări din UE, într-o perioadă ce poate ajunge la maximum 30 de zile. Noi detalii despre inițiativă au fost prezentate, în data de 3 mai, în urma participării comisarului european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, și a dlui Manfred Weber, membru al Parlamentului European, într-o reuniune cu părțile interesate.

În contextul Anului european al patrimoniului cultural 2018, programul le va permite tinerilor să călătorească pentru a descoperi bogăția continentului european, pentru a interacționa cu locuitorii țărilor vizitate, precum și pentru a afla lucruri noi despre diversitatea culturală a Europei și mai ales despre valorile și tradițiile ce o mențin unită. Acesta are la dispoziție un buget de 12 milioane euro.

Participanții trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți începând cu data de 1 iulie 2018 (respectiv să se fi născut în intervalul 2 iulie 1999 – 1 iulie 2000), să dețină naționalitatea unui stat membru UE și să fie pregătiți pentru a pleca să descopere Europa în această vară. Înscrierile în program se vor desfășura online, startul perioadei de înregistrare urmând a fi anunțat în perioada următoare.

În prima rundă de înscrieri va fi selectat un număr maxim de 15 mii de tineri, iar în funcție de feedback-ul primit și de fondurile disponibile, va fi organizată și o a doua rundă, în a doua jumătate a anului 2018.

Informații suplimentare vor fi publicate în perioada următoare în Portalul european pentru tineret, dar și în pagina de Facebook(link is external) și contul de Twitter(link is external) ale acestuia.

 

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Rezultate intermediare „Let`s Do It, Romania!”: Peste 338 000 de voluntari au participat la Ziua de Curățenie Națională de pe 15 septembrie

15 septembrie a fost Zi de Curățenie Națională în România. O primă estimare arată că 338 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *