Ultimele știri
Acasă / Campanie 2019 / Cetățenii europeni se vor prezenta la vot între 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei. Primele estimări ale componenței viitorului Parlament European

Cetățenii europeni se vor prezenta la vot între 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei. Primele estimări ale componenței viitorului Parlament European

Parlamentul European a lansat astăzi primele estimări ale viitoarei sale componențe (cea de-a noua legislatură), în baza unei selecții de sondaje naționale reprezentative.


Parlamentul European a publicat un prim set de estimări despre cum ar putea arăta componența sa după alegeri, în baza sondajelor realizate la începutul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selecție de sondaje reprezentative efectuate de institute naționale de sondare a opiniei publice din statele membre și agregate de Kantar public în numele Parlamentului European.

Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide și mișcări, care nu și-au declarat încă intențiile, intră în categoria „altele”.

În urma proiecției preferințelor electorale actuale din UE 27 asupra componenței Parlamentului după Brexit, viitorul legislativ reflectă un peisaj politic mai fragmentat ca niciodată. Următorul parlament va avea mai puțini deputați (705) față de actualul format (751).

Cifre din fiecare țară sunt disponibile pentru descărcare și distribuire

Toate datele pot fi descărcate din dosarul de presă în format Excel ce conține cifre complete asupra evoluției intențiilor de vot din toate statele membre. Documentul va oferi informații complete asupra partidelor naționale, în ceea ce privește numele, afilierea politică la nivel european, rezultatele de la ultimele alegeri europene și naționale, precum și poziția lor în toate sondajele de opinie incluse. Informațiile despre sondajele în sine includ numele institutelor, dimensiunea eșantionului și datele din teren.

foto: Estimările de azi ale preferințelor electorale din UE27 asupra componenței viitorului Parlament European 

Parlamentul va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul luni aprilie și săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele inițiale de la ieșirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele țări unde acestea vor fi realizate și unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 și apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parțiale din toate statele membre.

Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au fost organizate acum 40 de ani, pe 12 iunie 1979. Alegerile din acest an vor fi cele mai importante din istoria Parlamentului, având în vedere contextul politic, ieșirea prognozată a Regatului Unit și provocările politice si transfrontaliere majore. Cetățenii europeni se vor prezenta la vot între 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

„PROGRAM SPECIAL DE ALEGERI LA SERVICIILE DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR DIN JUDEŢUL DOLJ”

Pentru asigurarea posibilităţii cetăţenilor din judeţul Dolj de a obţine un act de identitate valabil …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.