Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Liviu Dragnea vrea sa puna botnita presei: Defaimarea pe Facebook va costa si 100.000 de lei (VIDEO)

Liviu Dragnea vrea sa puna botnita presei: Defaimarea pe Facebook va costa si 100.000 de lei (VIDEO)

Liviu Dragnea vrea să pună botniţă online-ului şi presei! Legea demnităţii umane, iniţiată de preşedintele PSD, a fost adoptată de Comisia Juridică şi de cea pentru Drepturile Omului. Astfel, o postare defăimătoare pe Facebook va costa chiar și 1000.000 de lei. 


Amenda pentru defăimari aduse unui grup social a crescut de la maxim 60.000 lei, cum era iniţial, la 100.000 de lei. Se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă defăimarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă defăimarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

Potrivit Legii Defăimării, „amenzile se vor aplica oricarei defăimări făcute în spațiul public, inclusiv în presă și pe rețelele de socializare. Prin defăimare socială se înţelege orice faptă sau afirmaţie prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate în baza apartenenţei sale la un anumit grup social”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că din cauza creșterii tensiunilor între etnii în alte țări, România trebuie să rămână o insulă de stabilitate.

„E vorba de legea privind asigurarea toleranței, este o lege importantă în condițiile în care, în multe părți ale lumii cresc tesiunile sociale, etnii sau fata de minoritati. România a rămas o insulă de stabilitate și o insulă de respectabilitate, e important să rămână așa. Este o lege care în România va avea susținere pentru că romanii sunt toleramti și este împortant ca în România sa nu apară curente împotriva unor minorități care au început sa apara in Europa cat si în alte colturi ale lumii”, a explicat Liviu Dragnea.

Explicaţii au venit şi din partea celor din Consiliul Naţional al Discriminării, care nu consideră că legea lui Dragnea are rolul de a băga pumnul în gura presei independente sau a cetăţenilor care doresc să se exprime liber, aşa cum s-a speculat.

„Aceasta lege nu are scopul de a cenzura presa sau mass media. Nu putem să discutăm în van că oricine posteaza orice pe internet va fi sanctionat. nu va fi asa! Trebuie să fie intemeiată plangerea, trebuie să indeplinească anumite cerinte juridice pe care le analizam. Declarația fostului ministru rus privind romanii de peste hotare e un exemplu care s-ar incadra în acest proiect de lege” a precizat Csaba Ferenc ASZTALOS, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Legea defăimării, avansată de Liviu Dragnea, a ajuns la finalul traseului legislativ. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar legea urmeaza sa intre in dezbarerea plenului, informeaza B1TV.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Colectivul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” urează „La Mulți Ani” tuturor cititorilor!

Colectivul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” urează „La Mulți Ani” tuturor cititorilor!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *