Ultimele știri
Acasă / Diverse / Cât te costă să schimbi volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă VIDEO

Cât te costă să schimbi volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă VIDEO

Ministrul Transporturilor a semnat un ordin prin care interzice circulaţia în România pentru vehiculele cu volan pe dreapta, cumpărate din afara Uniunii Europene.


Specialiştii de la Registrul Auto vor să extindă regula şi pentru cele din spaţiul comunitar. Mai exact, la prima inspecţie tehnică periodică vor fi respinse, dacă nu îşi schimbă volanul pe partea stângă. Procedura poate costa şi 4.000 de euro, în funcţie de modelul maşinii.

-Va trebui să schimbăm coloana de direcţie, planşa de bord, elementele de comandă de pe feţele uşilor şi blocurile optice.

Această procedură ar putea deveni obligatorie începând de anul viitor pentru deţinătorii de maşini cu volan pe partea dreaptă, aduse în ţară din Uniunea Europeană.

Gheorghe Dincă, director general RAR: Ne dorim ca după ce îşi fac actele premergătoare înmatriculării, la prima prezentare la inspecţia tehnică, să îşi mute postul de conducere pe partea stângă. În momentul de faţă, singura condiţie impusă la omologare este schimbarea farurilor. După ce primesc cartea de identitate și doresc o altă modificare care necesită completarea cărţii de indentitate, are obligaţia şi în acest moment să mute volanul de pe partea dreaptă pe partea stângă.

Costurile pentru aceste modificări variază în funcţie de model, însă pot ajunge şi până la 4.000 de euro.

Reflexele şoferilor diferă, în funcţie de tipul de maşină pe care îl conduc, fapt ce ridică riscul accidentelor , avertizează specialiştii. Din 2015, peste 50.500 de maşini cu volan pe partea dreaptă au fost înmatriculate în România.

VEZI VIDEO pe:digi24.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

TÂRGUL DE PAȘTE CRAIOVA 2019

Primăria Municipiului invită craiovenii de joi, 18 aprilie 2019, la Târgul de Paște Craiova 2019. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.