Ultimele știri
Acasă / Diverse / La ce hypermarket gasiti cea mai ieftina mancare

La ce hypermarket gasiti cea mai ieftina mancare

Consiliul Concurenței a lansat joi platforma „Monitorul Prețurilor”, site-ul care va afișa prețurile practicate de principalii retaileri pentru produsele care fac parte din coșul zilnic al românilor.


cos

Platforma virtuala www.monitorulpreturilor.info -conţine preţurile în timp real ale produselor de larg consum si îi va ajuta pe oameni să-şi calculeze cel mai ieftin coş de cumpărături. Pe baza acestor informaţii, consumatorii vor putea alege fie cel mai apropiat magazin, fie magazinul cu cea mai avantajoasă ofertă. Modul de funcţionare, categoriile de produse cu preţuri la vedere şi numărul magazinelor implicate în proiect vor fi comunicate joi (24 noiembrie), în cadrul unei demonstraţii organizate la sediul Consiliului Concurenţei.

Conform iniţiatorilor proiectului, monitorul are ca scop ieftinirea produselor alimentare şi de uz general. Practic, „Monitorul Prețurilor” este un instrument de monitorizare al prețurilor, prin intermediul căruia clienții pot găsi cele mai ieftine produse.

Consiliul Concurenței a demonstrat că furnizorii de marfă şi retailerii stabileau preţurile minime şi maxime de la raft în defavoarea consumatorului. În ceea ce priveşte reducerile promoţionale, magazinele îşi sabotau propriii clienţi prin nişte clauze contractual anticoncurenţiale: furnizorilor le era interzis să aibă promoţii simultane în diferite lanţuri de retail, acestea putând doar să alterneze

 Instituţia speră că în acest fel se va crea o presiune concurențială asupra magazinelor pentru a oferi prețuri din ce în ce mai bune, conform datelor furnizate anterior de instituție.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Tensiuni uriașe în PSD. Negocieri privind Guvernul Dăncilă au fost suspendate

Cel mai probabil, luni după-amiază vor avea loc în CEx-ul PSD discuții despre programul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *