Ultimele știri
Acasă / Diverse / Interviu eveniment cu mama turcoaicei Sevil, propusă premier al României | EXCLUSIV EVZ

Interviu eveniment cu mama turcoaicei Sevil, propusă premier al României | EXCLUSIV EVZ

● Profesorul Karpat, ajuns consilier la Casa Albă, a plătit autorităților comuniste pentru ca rudele sale să plece în Turcia ● Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu au semnat la nunta lui Sevil, de față cu hogea, „Legătura de rudenie rămâne veșnică” ● Soțul sirian, Akram, și-a adus în România copiii și frații


mama-premier

Sevil Shhaideh, propusă de Liviu Dragnea pentru funcția de premier al României, este strănepoata renumitului istoric Kemal Karpat, o somitate mondială în problemele Orientului și, tocmai de aceea, a fost consultant a doi președinți ai SUA: Jimmy Carter și Ronald Reagan. Profesorul Karpat, născut în urmă cu 92 de ani în nordul Dobrogei, este unchiul bun al mamei lui Sevil Shaideh. Când am încercat să îi spunem că vrem să vorbim despre fiica ei, doamna Muezel Geambec, pe care am găsit-o la locul ei de muncă, teatrul de Copii și Tineret Constanța, a avut o primă reacție de cialis generique respingere. A dat de înțeles că fata ei trebuie lăsată în pace și ne vorbește mai bine despre unchiul ei, profesorul Karpat, apreciat pe întregul mapamond, sau despre teatrul cu care este „cununată” de 60 de ani. (…)

Sevil a vrut să devină arhitect, dar a ajuns cibernetician

Evenimentul zilei: Doamna Muezel, cum a reacționat familia la vestea că fiica dumneavoastră, Sevil, este propusă a fi premier ?

– Muezel Geambec: Astăzi dimineață (ieri – n.r) la ora 5.00 a sunat telefonul, era unchiul meu, profesorul Karpat, m-a sunat să întrebe despre Sevil, dacă e adevărat că a fost propusă premier. I-am confirmat, dar nu am comentat. Aici, la Constanța, nu mai suntem mulți. Dacă nu știați, unchiul meu a cumpărat aproape toată familia, pe toți din Constanța, pe unchiul meu, care avea un atelier de mecanică. Este din satul Turda, comuna Mihai Bravu, județul Tulcea. Una din surorile lui a fost la Babadag, mama mea era la Hârșova, acolo s-a căsătorit și m-a născut pe mine, iar frate-său, unchiul Gemal, locuia pe Salingny într-o casă cu două etaje. Și el i-a cumpărat pe toți de la statul român. Sevil a mea avea trei luni când au plecat ei. Dar noi nu am fost de acord să plecăm la Istanbul. Stăteam pe strada Mihail Kogălniceanu, într-o cămăruță, nu aveam nimic. Aveam un hol, o bucătărie comună, dreapta eu, stânga altă familie. Și ne-au chemat la Securitate, că avem aprobare, tot, să plecăm din țară. Le-am zis NU, noi nu plecăm din țară. Au fost mirați, nu le venea să creadă. Și nu am plecat. Am rămas în România. După ani și ani, când ne-am întâlnit cu unchiul, prima lui întrebare a fost: „De ce ai rămas în România?” Anul trecut a fost la Cluj, la decernarea Titlului de Honoris Causa, și m-a întrebat din nou. Așa am ales noi.

Soțul este sirian, cetățean român cu trei facultăți

Nu mi-ați spus de ginere. Este al doilea soț…

premier

FOTO evz.ro: Prima femeie din România, propusă premier, împreună cu soțul sirian

Continuarea interviului in Evenimentul Zilei  

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Gradina Botanică Craiova: Primul pui de lebădă a ieșit din oușor. Alți cinci sunt pe drum

foto:RAADPFL Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *