Ultimele știri
Acasă / Diverse / VIDEO Imagini in PREMIERA de la GRADINA ZOOLOGICA din Craiova. S-a născut un pui de LEU!

VIDEO Imagini in PREMIERA de la GRADINA ZOOLOGICA din Craiova. S-a născut un pui de LEU!

Iubitorii de animale din Craiova au acum un motiv de bucurie şi mândrie. La grădina zoologică s-a născut un pui de leu.


Astfel, grădina zoologică din Craiova are începând de sâmbătă, 11 noiembrie, un nou membru. Leoaica-mama a fost atent supravegheată pentru ca gestația să fie dusă la termen, spun reprezentantii RAADPFL Craiova.

Exemplarului i-au fost asigurate toate condițiile și a primit tratament special cu vitamine, calciu și suplimente. “Având în vedere că este vorba de un animal în captivitate, există riscuri foarte mari, deoarece animalele pot prezenta un comportament deviant, inclusiv să nu accepte puiul”, a spus Adrian Diroescu, medic veterinar la Grădina Zoologică din Craiova. La leoaice, gestația durează trei luni, aproximativ 110 zile.

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii septembrie, cel mai bătrân exemplar de leu (dintre cei trei masculi), de la Grădina Zoologică, din Craiova a murit. În prezent, la Grădina Zoologică se află trei exemplare de lei, din care doi masculi și o femelă.

Aducerea unui exemplar de leu de la o altă grădină zoologică din țară a fost exclus, din cauza riscului care presupune acest lucru deoarece animalul poate fi atacat și chiar omorât. După reamenajarea Grădinii Zoologice, animalele dispun de spațiu corespunzător. Sperăm ca puiul de leu să depășească perioada critică și să ne bucurăm împreună de acest nou exemplar. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor au supravegheat atent leoaica pe toată perioada gestației”, a spus Aurelia Filip – director general RAADPFL Craiova.

Aceasta a msai precizat ca ne va tine la current cu starea puiului de leu în zilele următoare. „În acest moment, atât leoaica, cât și leul sunt extrem de agresivi, angajații Grădinii Zoologice sunt singurii care se pot apropia să le asigure mâncare și să îi supravegheze.  Conform inventarului de specii și exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică sunt 39 de specii reprezentând 244 de exemplare de păsări și animale (inclusiv puiul de leu)”, a mai adaugat Aurelia Filip.

P.S. In 2013, am surprins imagini video in premiera cu nasterea mai multor puiuti de leu. Se intampla extrem de rar ca leoaicele sa fie surprinse in astfel de momente. De regula, producatorii documentarelor de profil stau zile in sir la panda pentru a surprinde momentul nasterii leoaicelor.

Iata imaginile de la Gradina zoologica Craiova!

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

VIDEO. Incendiul biblic din Grecia. Trupuri carbonizate, găsite  îmbrățișate la câteva zeci de metri de mare

Cele mai grave incendii din ultimul deceniu au lăsat regiuni întregi din Grecia ca după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *