Ultimele știri
Acasă / Economic / Peste 100 de IMM -uri primesc 50 de milioane de euro

Peste 100 de IMM -uri primesc 50 de milioane de euro

Acordul semnat de Banca Europeană de Investiții și de UniCredit va oferi un sprijin de 50 milioane de euro unui număr de peste o sută de IMM-uri din România.


Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat cu UniCredit Bank un acord de împrumut în valoare de 50 milioane de euro, prima astfel de finanțare acordată unei bănci comerciale din România prin intermediul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS).

” Întreprinderi ce joacă un rol esențial în economia țării: introduc pe piață produse inovatoare și creează locuri de muncă în comunitățile locale”, a declarat comisarul european Corina Crețu în legătură cu noul acord de împrumut între BEI și UniCredit Bank.

UniCredit Bank va folosi împrumutul pentru a finanța proiecte inovatoare – după criteriile InnovFin – sau cu grad de risc mai ridicat, propuse de IMM-uri, companii cu capitalizare medie, întreprinderi de tip startup sau de companii care promovează ocuparea forței de muncă, în general, și a tinerilor, în particular. UniCredit Bank devine prima bancă comercială din România care beneficiază de garanția de la bugetul UE, prin FEIS, pilonul principal al Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și ca „Planul Juncker”.

Context

Potrivit datelor Comisiei Europene, IMM-urile românești reprezintă 99,7% din totalul firmelor din România și asigură aproape două treimi din totalul forței de muncă ocupate: circa 2,6 milioane de persoane. IMM-urile reprezintă aproximativ 50% din totalul valorii adăugate în economie: 29,8 miliarde euro.

UniCredit Bank este un partener de lungă durată al BEI în România, încă din 2001, când a fost semnat un prim acord.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Parlamentul a votat astăzi o nouă TAXĂ în România. Vezi cine este afectat

Noua ”taxă pe stâlp” impusă companiilor din energie a fost adoptată de Parlament. Deputaţii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *