Ultimele știri
Acasă / Economic / Senatul a adoptat proiectul care nu va mai permite polițiștilor să pândească șoferii

Senatul a adoptat proiectul care nu va mai permite polițiștilor să pândească șoferii

Senatorii au votat aproape în unanimitate pentru ca polițiștii rutieri să nu mai poată sta la pândă cu aparatul radar. Legea a fost inițiată de PNL și mai are nevoie de votul deputaților pentru a intra în vigoare.


Senat: Radarele să fie, obligatoriu, la vedere

Potrivit legii adoptate de Senat, radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliției rutiere. De asemenea, dispozitivele fixe sau mobile se vor utiliza la o distanță maximă de 10 metri de mașinile Poliției rutiere.

Proiectul a fost inițiat de 16 parlamentari PNL, care au explicat că prin faptul că polițiștii stau la pândă cu radarul, nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite.

”În forma sa actuală, legea este orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât. Or, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto”, se arată în expunerea proiectului legislativ.

Legea urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz. Ea va intra în vigoare după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis, informeaza Europa FM.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

S-a infiintat Autoritatea Nationala pentru învățământ profesional în sistem DUAL. Vezi ce beneficii au elevii

Guvernul a adoptat, astăzi, Ordonanța de Urgență privind înființarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *