Ultimele știri
Acasă / Economic / Sfârşit de drum pentru Ford B-MAX la Craiova. Start pentru SUV-ul EcoSport

Sfârşit de drum pentru Ford B-MAX la Craiova. Start pentru SUV-ul EcoSport

Ford opreşte producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova, începând cu prima parte a lunii septembrie, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, urmând să producă SUV-ul EcoSport, din toamnă, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.


ford,

„Ford B-MAX a avut performanţe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere”, a arătat compania.

Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 milioane de euro, iar Ford a anunţat că va angaja 500 de oameni pentru a susţine producţia noului model.

„Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajaţi anunţaţi astăzi vom putea să facem faţă cererii pentru noul EcoSport în condiţiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă”, a spus John Oldham, preşedinte al Ford România, citat de zf.ro.

Cei 500 de noi angajaţi se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru producţia de motoare, informează compania. În prezent, numărul de angajaţi de la Craiova, atât în zona de producţie de vehicule, cât şi în cea de producţie de motoare, este de 2.860 de persoane.

SUV-ul de clasă mică EcoSport va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova, începând cu toamna acestui an.

Compania a început şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. (s:mediafax.ro)

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ajutoare de stat: România trebuie să recupereze ajutoarele incompatibile de la societatea petrochimică Oltchim

Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eșuată a societății petrochimice Oltchim din România, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.