Ultimele știri
Acasă / Externe / MAE: Sunt 2 români morți, 4 răniți și 8 dispăruti. Bilanțul a crescut la 247 de morți

MAE: Sunt 2 români morți, 4 răniți și 8 dispăruti. Bilanțul a crescut la 247 de morți

LATER EDIT! Potrivit publicației „Il granchio” soțul Aureliei Dougaru, decedat împreună cu aceasta, ar fi cetățeanul italian Fabio Graziani din Nettuno (și nu Alexandru Dougaru). Aurelia era vice responsabilă a asociației regionale de voluntari în asistența sanitară (Arvas). Potrivit aceleași surse, cuplul avea și un copil de 9 ani care s-a salvat în mod miraculos și acum ar fi încredințat rudelor tatălui. 


Doi români și-au pierdut viața în cutremurul care a avut loc în noaptea trecută în centrul Italiei. Victimele erau soț și soție. Este vorba despre Aurelia și Alexandru Dougaru.

italia

foto:mesageruldiasporei.ro

Cei doi și-au pierdut viața în localitatea Amatrice, una dintre cele mai afectate de seism. Aurelia ar fi din localitatea Malu Mare, judetul Dolj.

Potrivit consilierului comunal român, Adrian Chifu, autoritățile italiene au confirmat decesul celor doi. De altfel, consilierul român a fost martor al cutremurului din 1999, din aceeași zonă. Premierul italian Matteo Renzi a anunțat cu puțin timp în urmă că bilanțul a ajuns la 120 de morți și 368 de răniți, dar este foarte probabil să crească.

Ministerul Afacerilor Externe al României anunțase că 1 cetățean român a decedat, 2 sunt răniți și 9 sunt dispăruți. Pe rețelele de socializare circulă zvonul că numărul românilor decedați ar fi de cel puțin 5, însă nu avem o confirmare oficială în acest sens.

Crește bilanțul victimelor

italia 2

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre răniţi au fost identificate alte două persoane de cetăţenie română, în timp ce opt români sunt daţi dispăruţi.

 „MAE transmite sincere condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii şi acordă întreaga asistență necesară în continuare. De asemenea, menţionăm că au mai fost identificate alte două persoane de cetățenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale. Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate. Totodată, menţionăm faptul că cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.În ceea ce privește semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetățenii români daţi dispăruţi, menționăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie”, anunţă MAE.

Departamentul Protecției Civile italiene a anunțat în această dimineață ultimul bilanţ provizoriu care a ajuns la 247 de morţi și sute de răniți. Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului. Echipele de salvare sunt încă la lucru, sperând să mai găsească și alți oameni vii sub ruine. O fetiță de 8 ani a fost salvată după 17 ore petrecute sub dărâmături. Premierul Cioloş a transmis aseară condoleanţe familiei primului român mort identificat şi a precizat că se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu ambasada României la Roma, care acordă sprijin românilor răniţi sau afectaţi de puternicul seism.

„În aceste momente tragice suntem alături de comunitatea italiană din Amatrice şi de toţi cetăţenii Italiei, loviţi de consecinţele teribilului cutremur. Am aflat cu profundă tristeţe că şi un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar alţi semeni ai noştri sunt răniţi sau daţi dispăruţi în urma seismului care a avut loc în Italia. Suntem alături de familia greu încercată şi de concetăţenii noştri aflaţi în suferinţă. (…) Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate, români şi italieni, deopotrivă, precum şi către cele care fac eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor.În numele Guvernului român şi al meu personal transmit condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi, recuperare cât mai grabnică şi puterea de a trece peste această suferinţă. Spiritul fratern care ne leagă ne va fi sprijin pentru a depăşi momentele dureroase prin care trecem”, a transmis premierul, citat de Mediafax. (mesageruldiasporei.ro)

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Donald Trump îl avertizează pe Vladimir Putin în privința Siriei: Pregătește-te Rusia, rachetele vor veni!

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis miercuri un avertisment Rusiei privind un atac cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *