Ultimele știri
Acasă / Externe / Social-democraţii germani resping cererile NATO de a aloca 2% pentru Apărare: Spunem NU răspicat celor două procente cerute de Donald Trump. Din cauza istoriei sale, Germania nu trebuie să-şi crească efectivele militare

Social-democraţii germani resping cererile NATO de a aloca 2% pentru Apărare: Spunem NU răspicat celor două procente cerute de Donald Trump. Din cauza istoriei sale, Germania nu trebuie să-şi crească efectivele militare

Social-democraţii din Germania (SPD) resping planul NATO pentru alocarea a 2% din PIB pentru apărare pe motiv că ar fi un obiectiv greşit şi o critică pe Angela Merkel pentru că nu are o poziţie mai fermă în faţa lui Donald Trump, transmite site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de MEDIAFAX.


Social-democraţii germani resping cererile NATO de a aloca 2% pentru Apărare: Spunem NU răspicat celor două procente cerute de Donald Trump (foto:mediafax.ro)

Cu puţin peste o lună înainte de alegerile parlamentare din Germania, Martin Schulz, liderul SPD şi propunerea socialiştilor pentru funcţia de cancelar, şi Thomas Opperman, liderul grupului SPD din Bundestag, au lansat un atac fără precedent la adresa cancelarului Merkel şi a ministrului Apărării, Ursula von der Leyen.

”Spunem nu răspicat celor două procente cerute de Trump şi alianţei CDU/CSU. Nu numai că este nerealist, însă este pur şi simplu obiectivul greşit”, se arată într-un comunicat semnat de cei doi lideri ai SPD.

Astfel, social-democraţii se opun liderilor americani, care au solicitat Germaniei creşterea cheltuielilor militare cu mult timp înainte ca Donald Trump să devină preşedintele Statelor Unite. Vezi mai mult AICI

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Președintele Comisiei Europene trage un semnal de alarmă: „Copiii din România sau cei din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă, la fel ca în restul Uniunii Europene”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că este inacceptabil ca în 2017 să mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *