Ultimele știri
Acasă / Invatamant / 24 iulie 2019: proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ

24 iulie 2019: proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ

Susţinerea probei scrise a examenului naţional de definitivare în învăţământ se va susţine pe 24 iulie 2019.


Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a acestui examen, rezultatele vor fi afişate pe 31 iulie 2019, iar contestaţiile vor putea fi depuse până pe 1 august. Afişarea rezultatelor finale, după finalizarea contestaţiilor, se va face pe 5 august.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti precizează că stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.

Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului de practică se pot înscrie la examen dacă în anul de stagiu desfăşoară activitate la catedră cu normă întreagă în calitate de cadru didactic calificat şi pot susţine proba scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. sursa:europafm.ro

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Examen de treaptă introdus în clasa a X-a: măsura propusă de ministrul Educației este susținută de Asociațiile de părinți

Examenul de treaptă în clasa a X-a este măsura pe care ministrul Educației vrea să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.