Ultimele știri
Acasă / Invatamant / Facultatea de Mecanica din Craiova-40 de ani de existenta VIDEO

Facultatea de Mecanica din Craiova-40 de ani de existenta VIDEO

Întreaga comunitatea academică a Facultății de Mecanică din Craiova se află la ceas de sărbătoare aniversând 40 de ani de la înființare.


Facultatea de Mecanică din cadrul Universității din Craiova aniverseaza in aceste zile 40 de ani de la infiintare, eveniment la care participa studenti de ieri și de azi, cadre didactice dar și primul decan al acestei instituții de învatamant.

Facultatea de Mecanică are de peste 40 de ani menirea furnizării de specialişti în domeniul ingineriei mecanice, a ingineriei autovehiculelor şi ingineriei civile, atât pentru companiile din zonă, cât şi pentru alte companii la nivel naţional.

Absolvenţii facultatii, indiferent de specialitatea absolvită, au unul dintre cele mai mari grade de angajare, fiind mereu în atenţia companiilor de profil care se dezvoltă in zonă.

În vara anului 1977 prin Decretul Consiliului de Stat nr. 207 din 12 iulie, în cadrul Universităţii din Craiova a fost înființată Facultatea de Mecanică.

sursa video:oltenasul.ro

„Pe parcursul existenţei sale, entitatea noastră a cunoscut o evoluţie continuă, concretizată în diversificarea ofertei educaţionale, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale, creşterea numerică şi calitativă a corpului didactic și a numărului de studenţi.
Astfel, la ceas aniversar, răspunzând cerințelor unui învățământ superior modern, în instituția noastră există specializări de anvergură care se constituie într-un sistem educațional integrat (licență – masterat – doctorat), caracterizat prin flexibilitate şi profesionalism, având un impact remarcabil pe piața muncii, acoperind domenii de studii în: Ingineria Autovehiculelor, Inginerie Industrială, Ingineria Transporturilor, Inginerie Civilă, Ingineria Mediului, Inginerie Marină și Navigație, Inginerie și Management, respectiv Ingineria Materialelor” – DECAN, Prof. univ. dr. ing. Nicolae DUMITRU .

sursa video:gds.ro

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Toti copiii care au luat 10 la BAC vor fi premiati

Cei 79 de absolvenţi de gimnaziu şi de liceu din Capitală care au obţinut media …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *