Ultimele știri
Acasă / Invatamant / Profesorii vor primi catedre după noi reguli

Profesorii vor primi catedre după noi reguli

Inspectoratul Școlar Județean Dolj va publica pe 2 martie lista cu cadrele didactice care vor intra în restructurare și trebuie să-și găsească o altă catedră pentru anul școlar următor.


gds

Ședințele de repartizare a posturilor didactice nu vor mai fi publice, anunță inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu (Foto: Arhiva GdS)

Inspectorii școlari spun că noutățile din acest an sunt că unitățile de învățământ nu vor mai putea schimba criteriile specifice de la o etapă la alta de mobilitate, iar în cazul profesorilor de religie aceștia trebuie să obțină avizul cultelor la fiecare etapă de schimbare a catedrei. Totodată, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au anunțat că ședințele de repartizare nu mai sunt publice și vor participa doar cei care au note la concurs, sau reprezentanții legali, și comisia de concurs.

Pe 2 martie se va publica lista profesorilor restructurați care vor fi re­partizați în alte unități școlare. Anul acesta însă, repartițiile pe posturi se vor face după noi reguli. „Ședințele de repartiție nu mai sunt publice, conform metodologiei, ceea ce înseamnă că nu mai au acces alte persoane decât cele care au solicitat completare de normă, transfer sau au participat la concurs. De altfel, unitățile școlare nu vor mai schimba criteriile specifice pentru încadrarea pe posturi, criteriile fixate pentru etapa de transfer specifică celor restructurați se vor menține și în etapa de pretransfer, care are drept scop apropierea unui cadru didactic de domiciliu. O altă noutate este că profesorii de religie trebuie să obțină avizul cultelor dacă vor să schimbe catedra“, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Vezi mai mult pe gds.ro

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea: „Sistemul educaţional este politizat la maximum” VIDEO

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea susține că sistemul educaţional este politizat la maximum si subzistă fără …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *