Ultimele știri
Acasă / Justiție / Agenți și comisari strigă în stradă: Jos vătaful din fruntea pușcăriei!

Agenți și comisari strigă în stradă: Jos vătaful din fruntea pușcăriei!

Zarvă mare în fața pușcăriei din Tulcea, unde sindicaliști din opt penitenciare ale țării au venit să-și sprijine un coleg hăituit de directorul închisorii de acolo, Ion Feodorof.


foto: Comisarul craiovean Alin Popescu, in linia intai a protestului de la Tulcea

Conflictul a pornit de la sesizările președintelui sindicatului Delta Tulcea privind trucarea unui concurs de angajare în pușcărie, cu directorul Feodorof pe post de principal suspect. Acesta, acuză sindicaliștii din stradă, a pornit o adevărată prigoană asupra denunțătorului său, pe care caută să-l încolțească penal cu prieteni polițiști de la Biroul de investigații criminale.

Protestatarii i-au strigat peste gard lui Feodorof că se crede un vătaf pe moșia statului și i-au cerut demisia. Cum din dosul gratiilor nu le-a răspuns nimeni, agenții și comisarii sindicaliști se vor adresa ministrului justiției în speranța că acesta va trimite Corpul de control la penitenciarul Tulcea și, astfel, toate neregulile săvârșite acolo sub comanda lui Feodorof vor ieși la iveală.

Printre cei mai vocali activiști ai mișcării de protest s-a aflat și unul dintre șefii penitenciarului Pelendava, comisarul Alin Popescu, cunoscut în viața de detenție drept coșmarul lui Băsică. Fiul lui Bercea Mondialu ocupă un spațiu însemnat în CV-ul profesional al lui Popescu, având în vedere numărul rapoartelor disciplinare pe care comisarul craiovean i le-a întocmit în ultimii doi ani la Pelendava.

Alin Popescu este, de altfel, și fondatorul Federației Sindicale a lucrătorilor din ANP, la vârful căreia a reușit să se reinfiltreze nu demult un controversat personaj din anturajul Monicăi Macovei, fostul director adjunct al Administrației penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu. După acțiunea de la Tulcea, liderii celor opt organizații prezente la protest și-au propus să strângă rândurile în interiorul unei entități care să devină principala forță sindicală a pușcăriilor.

Autor: Florin Scînteie

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dosarul Revoluției | Iliescu a contribuit la instaurarea unei psihoze teroriste

Procurorii militari care au întocmit rechizitoriul în dosarul „Revoluţiei” susţin că, începând cu 22 decembrie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.