Ultimele știri
Acasă / Justiție / Dosar DNA. Fostul viceprimar Cristina Calangiu, obligată se returneze şpaga de peste 50.000 de euro

Dosar DNA. Fostul viceprimar Cristina Calangiu, obligată se returneze şpaga de peste 50.000 de euro

Curtea de Apel Craiova a dat decizia definitivă în dosarul în care medicul Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, a fost acuzată de trafic de influenţă, luare şi dare de mită. Calangiu a fost obligată de instanță să returneze peste 50.000 de euro din mita primită pentru a angaja asistenți și infimieri la spitale din Craiova.


Medicul Cristina Calangiu, fost viceprimar al municipiului Craiova şi fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Craiova în iunie 2015, alături de alte cinci persoane, între care angajaţi cu funcţii de conducere la DGASPC Dolj.

Potrivit DNA Craiova, prin intermediul inculpatei Munteanu Ioana, Cristina Calangiu a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, în total 50.500 euro şi 15.000 lei, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri.

Procurorii DNA Craiova au dispus, în iunie 2015, trimiterea în judecată, a inculpaţilor Radu Smarandache, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj la data faptei, pentru luare de mită în formă continuată, Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova la data faptei, pentru trafic de influenţă în formă continuată, Cristina Mariana Calangiu, viceprimar al municipiului Craiova, acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, Ioana Munteanu, acuzată de trafic de influenţă, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de luare de mită şi dare de mită, Maria Manolache, director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, acuzată de trafic de influenţă şi Carmen Lavinia Oprea, şef Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, acuzată de favorizarea făptuitorului.

Decizia Curţii de Apel

Cristina Calangiu a rămas cu pedeapsa primită în primă instanţă, de 2 ani închisoare cu suspendare, în timp ce alţi doi inculpaţi, care primiseră pedepse cu executare pe fond au obţinut reducerea şi suspendarea acestora la apel. O singură inculpată a primit 3 ani şi 20 de zile de închisoare cu executare, alte două persoane fiind achitate.

“Instanţa ia act de retragerea apelului formulat de inculpata Calangiu Cristina Mariana. (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Munteanu Ioana în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (1 an şi 10 luni închisoare + 1 an şi 4 luni închisoare), urmând ca inculpata să execute în final pedeapsa de 3 ani şi 20 zile închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Smarandache Radu la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani. Inculpatul va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Primăria Municipiului Craiova. (…) Condamnă pe inculpata Ţenea Rodica la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani. Inculpata va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Primăria Municipiului Craiova. Achită pe inculpata Manolache Maria. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.07.2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dosarul Revoluției | Iliescu a contribuit la instaurarea unei psihoze teroriste

Procurorii militari care au întocmit rechizitoriul în dosarul „Revoluţiei” susţin că, începând cu 22 decembrie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.