Ultimele știri
Acasă / Justiție / EX- primarul de Craiova, Antonie Solomon, achitat intr-un dosar de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave

EX- primarul de Craiova, Antonie Solomon, achitat intr-un dosar de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave

Judecătorii Curtii de Apel Craiova au hotărât să-i achite, miercuri, pe Antonie Solomon, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, si Liana Grigorie, fost consilier juridic Primaria Craiova, intr-un dosar in care erau acuzati de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.


Procurorii DNA au reținut că cei trei inculpați, trimisi in judecata in decembrie 2014, au retrocedat ilegal o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului.

solomon

“In cursul anului 2007, inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA. Dispoziția a fost întocmită de Liana Grigorie, „fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal sau testamentar al acesteia.

(…) Mai mult, inculpata Grigorie Carmen Liana a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic“, au mai reținut anchetatorii. Prejudiciul produs Primăriei Craiova a fost de aproximativ 660.000 de euro, sumă cu care imobilul a fost vândut de așa-zisa moștenitoare unei societăți comerciale din Craiova.

Decizia nu este definitivă. Procurorii au la dispoziție zece zile de la comunicarea soluției pentru a contesta decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Măsura DNA-ului de control judiciar faţă de Darius Vâlcov a fost revocată de Tribunalul Dolj

Decizia Tribunalului Dolj, pronunţată miercuri, 9 mai, nu este definitivă. foto:rfi.ro Darius Vâlcov a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *