Ultimele știri
Acasă / Justiție / Kovesi NU DEMISIONEAZĂ. Ce MESAJ le-a transmis ŞEFA DNA celor care o contestă

Kovesi NU DEMISIONEAZĂ. Ce MESAJ le-a transmis ŞEFA DNA celor care o contestă

Pe 12 ianuarie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare.


După o perioadă de tăcere, Kovesi spune că totul a început ”întâmplător”, anul trecut, odată cu atacurile asupra justiţiei, arătând că, în opinia sa, nu trebuie să demisioneze. Pe 12 ianuarie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare. După o perioadă de tăcere, Kovesi spune că totul a început ”întâmplător”, anul trecut, odată cu atacurile asupra justiţiei, arătând că, în opinia sa, nu trebuie să demisioneze.

„Lucrez în procuratură de peste 22 de ani şi în aceşti 22 de ani nu am avut niciodată o cercetare disciplinară sau o acţiune disciplinară. În mod cu totul întâmplător, anul trecut, când au început atacurile asupra justiţiei, când IJ a dat un comunicat de presă în care susţinea modificările la Legile Justiţiei propuse la acea vreme de ministrul Justiţiei, au început, în mod cu totul întâmplător mai multe sesizări din oficiu ale IJ. Cred că sunt peste 15 sau 16. Deci, este foarte dificil de comentat. Dar ce pot să vă spun categoric, că în această cercetare disciplinară, care vizează o înregistrare care a fost distribuită publicului în luna iunie anul trecut, s-a făcut un raport de constatare, o expertiză criminalistică în care s-a stabilit că înregistrarea nu este originală, că înregistrarea a suferit editări. Au fost audiaţi toţi colegii participanţi la şedinţă. O să-mi fac apărarea în cadrul Secţiei pentru procurori şi o să vedem ce se întâmpla cu aceste acţiuni disciplinare”, a declarat şefa DNA, pentru Agerpres.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

S-au ascuns în canapele pentru a trece fraudulos granița VIDEO

Cinci cetăţeni din Irak şi Siria care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *