Ultimele știri
Acasă / Justiție / Marian-Jean Marinescu, singurul eurodeputat român care va fi prezent joi în Conferința Președinților din Parlamentul European privind negocierile pentru poziția de procuror-șef european: ”O voi sprijini pe doamna Kövesi”

Marian-Jean Marinescu, singurul eurodeputat român care va fi prezent joi în Conferința Președinților din Parlamentul European privind negocierile pentru poziția de procuror-șef european: ”O voi sprijini pe doamna Kövesi”

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul liberal pe pagina sa de Facebook.

”Lucrurile stau după cum urmează: Consiliul are o listă de priorități, cu reprezentantul Franței pe primul loc și doamna Kövesi pe locul doi. Parlamentul European are o altă listă, potrivit voturilor din LIBE și CONT, în care doamna Kövesi este pe primul loc, iar candidatul Franței pe locul doi”, a spus acesta.

Eurodeputatul a ținut să reamintească că cei care vor reprezenta Parlamentul European în aceste negocieri nu au voie să devieze de la poziția dată prin vot de comisiile LIBE și CONT.

”Din partea Consiliului vor fi prezenți la negocieri reprezentanții Finlandei, Croației și Portugaliei, următoarele președinții ale Consiliului, care nu au candidați pentru Procurorul European. Eu voi susține ideea ca echipa de negociatori a Parlamentului să fie formată din trei persoane, ca și echipa Consiliului. În ce privește candidații, așa cum am făcut-o și în cadrul voturilor din LIBE și CONT, în calitate de eurodeputat român din Partidul Naţional Liberal și vicepreședinte al PPE, voi susține interesele României și o voi sprijini pe dna Kövesi”, a completat Marinescu.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

EXCLUSIV. Darius Vâlcov s-a prezentat astăzi la Tribunalul Dolj. Este judecat pentru mită de două milioane de euro

Darius Bogdan Vâlcov, consilier de Stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, fost senator …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *