Ultimele știri
Acasă / Justiție / Procurorii DNA trebuie să refacă dosarul Liei Olguța Vasilescu: Dosarul a fost instrumentat ilegal si mi s-a incalcat dreptul la aparare!

Procurorii DNA trebuie să refacă dosarul Liei Olguța Vasilescu: Dosarul a fost instrumentat ilegal si mi s-a incalcat dreptul la aparare!

Procurorii DNA au pierdut din nou în meciul cu edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Este pentru a doua oară când judecătorii retrimit cauza la parchetul anticorupție pentru completarea materialul de urmărire penală. Judecătorii susțin că procurorii nu au strâns suficiente probe pentru ca dosarul să fie complet.


Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, să retrimită la DNA dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

primarita

Tribunalul Bucureşti a analizat pentru a doua oară cererile şi excepţiile ridicate de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de corupţie. Iniţial, pe 7 octombrie, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conţine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu.

Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare. Ulterior, DNA a făcut contestaţie, admisă de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis rejudecarea de către Tribunalul Bucureşti a cererilor şi excepţiilor ridicate de Olguţa Vasilescu şi ceilalţi inculpaţi.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. (evz.ro)

„Tribunalul Bucuresti intoarce, a doua oara, la DNA, dosarul meu. Se confirma decizia si motivarea primei instante: dosarul a fost instrumentat ilegal si mi s-a incalcat dreptul la aparare! Multumesc tuturor celor care au crezut in mine si judecatorilor care au sesizat abuzurile procurorilor si mi-au dat dreptate! Mai exista o speranta pentru recladirea increderii in Justitie! Un dosar politic, asa cum a fost si cel al lui Liviu Dragnea, pocneşte in instanta. Cu o mica mare diferenta… Eu am avut noroc de judecatori corecti si curajosi care nu se aflau in campul tactic… P.S. Poate ar trebui sa mai fac precizarea ca procurorul care a instrumentat dosarul meu este acelasi care i-a fabricat dosarul si primarului Mircia Gutău. Si Gutau tocmai a castigat la CEDO”, a scris primarita pe pagina sa de facebook. 

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Măsura DNA-ului de control judiciar faţă de Darius Vâlcov a fost revocată de Tribunalul Dolj

Decizia Tribunalului Dolj, pronunţată miercuri, 9 mai, nu este definitivă. foto:rfi.ro Darius Vâlcov a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *