Ultimele știri
Acasă / Justiție / Verdict dur al lui Frans Timmermans pentru situația justiției din România: N-am văzut niciun progres

Verdict dur al lui Frans Timmermans pentru situația justiției din România: N-am văzut niciun progres

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a dat, din nou, la București, un verdict dur privind situaţia justiţiei din România:


„Problema este că de la publicarea raportului MCV nu am văzut niciun progres. Am văzut doar o respingere a raportului de către Guvernul român. Vreau să ne aşezăm la masă şi să trecem prin toate problemele semnalate de Comisia Europeană în raportul MCV şi să vedem dacă putem să le rezolvăm. Sunt aici în spiritul cooperării. Dar în acelaşi timp, vreau să mă asigur că aceste chestiuni sunt foarte serioase şi trebuie să vedem progrese. Noi suntem la dispoziţia voastră, ştiu că trebuie transpuse decizii ale Curţii Constituţionale în legislaţie, dar hai să facem asta în aşa fel încât să nu renunţăm la lupta anticorupţie şi să nu afectăm independenţa justiţiei. Asta este foarte, foarte important”, a declarat oficialul european.

foto:digi24.ro

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a aflat luni la Bucureşti pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA și pentru a se întâlni cu premierul Viorica Dăncilă.

Vezi AICI Ce a discutat Viorica Dăncilă cu Frans Timmermans? Precizările Comisiei Europene

Despre admin

V-ar mai putea interesa

EXCLUSIV. Darius Vâlcov s-a prezentat astăzi la Tribunalul Dolj. Este judecat pentru mită de două milioane de euro

Darius Bogdan Vâlcov, consilier de Stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, fost senator …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *