Ultimele știri
Acasă / Opinia Republicii / EXCLUSIV/Risc de infectare la Craiova. Traseul deşeurilor MEDICALE TOXICE trece prin parcarea auto a Spitalului Clinic de Urgenţă. Risc crescut inclusiv pentru transportatori

EXCLUSIV/Risc de infectare la Craiova. Traseul deşeurilor MEDICALE TOXICE trece prin parcarea auto a Spitalului Clinic de Urgenţă. Risc crescut inclusiv pentru transportatori

Deşeurile periculoase generate zilnic de manevrele medicale din URGENŢA SPITALULUI Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (SCJU) sunt transportate printre pacienţi si trecatori.


Pentru că prezintă risc ridicat de contaminare, deşeurile medicale – ace folosite, pungi cu lichide biologice, materiale sanitare infectate – pansamente, sonde urologice, seringi folosite la recoltări de sânge, halate şi mănuşi chirurgicale – au un regim special de transport şi distrugere. La Craiova, circuitul de transportare trece prin parcarea AUTO din faţa Policlinicii SCJU.

 

FOTO republicatv.ro: Risc de infectare crescut pentru trecători

Aceste deşeuri prezintă o periculoasă sursă de infecţie în special pentru persoanele care le manevrează, dar si pentru oamenii care se află in preajma tomberoanelor ce sunt transportate printre ei. Deşi specialiştii au atras atenţia de nenumărate ori că transportul acestor deşeuri poate fi extrem de periculos, nu se ţine cont, iar riscurile de îmbolnăvire sunt majore.

„Transportul poate fi periculos, se pot petrece accidente nefericite care să pună în pericol viaţa oamenilor. Aceste deşeuri pot reprezenta adevărate bombe biologice pentru cei care intră în contact cu ele – apare risc de infecţie cu virusul HIV, sau cu hepatite B şi C”, explica Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

FOTO:Traseul tomberoanelor cu deseuri periculoase: Urgenţă-zona muncitori noua Urgenţă- parcarea AUTO-intrare porţi Policlinică – zona Secţia Oncologie – zona Recoltare Sânge. 

Deşeurile medicale sunt generate în urma tratamentelor medicale şi a intervenţiilor chirurgicale, fiind purtătoare de agenţi patogeni cu potenţial dăunător sănătăţii oamenilor sau animalelor şi pot contamina ecosistemul. Astfel, dacă deşeurile medicale nu sunt transportate şi tratate corespunzător, într-un timp scurt, pot deveni focare de infecţie.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Inaugurată, dar închisă. Clinica de 10 milioane de euro din Craiova n-are autorizație

Inaugurată cu mare fast în urmă cu o lună, clinica de Cardiologie a Spitalului din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *