Ultimele știri
Acasă / Opinia Republicii / VIDEO LIVE Jurnalistul Bogdan Berneanu:”A murit REGELE! Traiasca raspunderea magistratilor!”

VIDEO LIVE Jurnalistul Bogdan Berneanu:”A murit REGELE! Traiasca raspunderea magistratilor!”

 Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a stins din viață la 96 de ani. Regele Mihai era până azi singurul lider de stat rămas în viață, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. 


Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Regele Mihai s-a retras din viața publică la începutul lunii martie 2016, fiind grav bolnav de leucemie și cancer de piele. La sfârșitul lunii noiembrie, Principesa Maragreta, custodele Coroanei Regale, a precizat, la un eveniment că sănătatea Majestății Sale, Regele Mihai, „pălește”.

Era pentru prima oară când Principesa Margareta vorbea public despre starea de sănătate a regelui. „Tatăl meu, Regele Mihai, obişnuia să prezideze astfel de recepţii chiar în această încăpere, dar în circumstanţe foarte diferite. Pentru România acelor vremi, condiţiile erau sumbre; ne confruntam fie cu dominaţia nazistă şi fascistă, fie cu dominaţia Uniunii Sovietice a lui Stalin. Îmi pare rău că Majestatea Sa Regele nu poate fi în această seară cu noi, dar ştiu că ar fi primul care ar evidenţia faptul că România este, astăzi, într-o poziţie incomparabil mai bună: ţara noastră este membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice, o reţea de organizaţii care face absolut imposibilă o nouă împărţire a sferelor de influenţă în Europa şi, prin urmare, nu numai că ne sprijină stabilitatea astăzi, dar şi asigură securitatea şi prosperitatea noastră în viitor”, a afirmat principesa Margareta.

 

Casa Regala Romaneasca a fost intemeiata de Carol I, primul rege al Romaniei. Anul acesta, in 2017, se implinesc 70 de ani de cand Regele Mihai I, al 4-lea rege al Romaniei si ultimul, a fost fortat sa abdice.

Casa Regala a Romaniei este descendenta in linie genealogica directa din Familia de Hohenzollern-Sigmaringen – o familie foarte cunoscuta si foarte importanta in Europa. De asemenea, Casa Regala a Romaniei este inrudita cu toate marile familii regale europene, inclusiv cu Casa Windsor, regalitatea din Marea Britanie!

Comentam la REPUBLICA TV despre Majestatea SA Regele MIHAI I al României

Jurnalistul Bogdan Berneanu: "A murit REGELE! Traiasca raspund…

Jurnalistul Bogdan Berneanu: "A murit REGELE! Traiasca raspunderea magistratilor!"

Posted by Republica TV on 5 Decembrie 2017

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Republica TV/Gîndul lui Havalossi: Fără Bariere

Ieri, 12 aprilie 2019, a fost miting PSD la Craiova. Ca la orice altă întâlnire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.