Ultimele știri
Acasă / Politica / ALDE Craiova susţine dezvoltarea industriei AUTO

ALDE Craiova susţine dezvoltarea industriei AUTO

Dezvoltarea industriei auto în Dolj, inclusiv a industriei de componente auto este o miză importantă pentru modernizarea accelerată a Craiovei.


ALDE Craiova apreciază că una din prioritățile guvernului și ale autorităților locale ar trebui să fie creșterea competivității sectorului auto, mărirea capacității de export a acestuia. Astfel s-ar crea locuri de muncă mai bine plătite inclusiv pentru cei care locuiesc în afara Craiovei, în județ și care astfel ar găsi oportunități de carieră mai aproape de casă, iar nu în alte județe sau străinătate.

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Creșterea competivității sectorului auto în Craiova va crea noi locuri de muncă și va aduce bani mai mulți la bugetul local”

Ford Craiova are o contribuție majoră la dezvoltarea industriei de profil, la crearea și menținerea de locuri de muncă iar acest model trebuie multiplicat. Reducerea costurilor administrative, facilitarea unor investiții noi, imbunatațirea calității mediului de afaceri inclusiv prin formula bugetarii multianuale a unor programe precum Rabla și Rabla Plus, stimulente fiscale pentru zona de cercetare-inovare din domeniu, sprijin predictibil și consolidat pentru imm-urile locale, dezvoltarea învățământului profesional dual care să prevadă specializări utile domeniului, toate aceste pot dezvolta durabil această industrie ce devine una strategică pentru județul nostru.

”În privința învățământului profesional este nevoie de clarificarea cadrului legal care să încurajeze în mod real cooperarea între unitățile de învatamant, asociațiile profesionale și unitățile de producție. Inclusiv din perspectiva finanțării din fonduri europene a unor stagii practice ale elevilor în companiile din sectorul auto”- a precizat Anișoara Stănculescu, liderul ALDE Craiova

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

ALDE DOLJ: CONSTITUȚIA ÎN PRIMUL RÂND, DOMNULE IOHANNIS! (P)

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte national ALDE: ”Cerem autoritatilor competente sa se sesizeze in legatura cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.