Ultimele știri
Acasă / Politica / Ambasadorul Klemm, pentru „Republica TV”: România trebuie să cheltuiască banii de armament! VIDEO

Ambasadorul Klemm, pentru „Republica TV”: România trebuie să cheltuiască banii de armament! VIDEO

Aflat la lansarea noului „EcoSport” fabricat de uzina craioveană Ford, ambasadorul Statelor Unite la București a acordat un interviu exclusiv Republica TV. 


Republica TV: Cum comentați declarațiile generalului Dumitru Iliescu, care susține cä alocarea a doi la sută din PIB pentru armată este, de fapt, factura de achiziție a unor aparate de zbor din SUA? …a unor aparate casabile…

Excelența SA Hans Klemm: Cred cä este de fapt invers. România a luat o decizie, o decizie politică în urma cu câtiva ani, de a îndeplini angajamentul pe care toți membrii NATO și l-au asumat, de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. SUA fac acest lucru, sunt foarte bucuros că România și-a asumat acest angajament iar acum trebuie să cheltuiască banii și are nevoie să își modernizeze sistemul de armament și apărarea României și există multe oportunităț iar Ministerul Apărării a ales să negocieze cu companiile americane care să furnizeze armament modern, care să facă România mai complementară NATO și să sporească apărarea națională a României.

 

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Senatorul PNL Florin Cîţu avertizează: Atenţie! Urmează taxe noi

Senatorul PNL Florin Cîţu avertizează, într-o postare pe Facebook, că urmează taxe noi, întrucât în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *