Ultimele știri
Acasă / Politica / Băsescu DENUNȚĂ DECIZIA PSD care „afectează DEMOCRAȚIA”. APELUL fostului președinte al României

Băsescu DENUNȚĂ DECIZIA PSD care „afectează DEMOCRAȚIA”. APELUL fostului președinte al României

Președintele PMP, Traian Băsescu, avertizează că democrația este grav afectată de sistemul electoral impus de PSD.


Fostul președinte al României susține că alegerea primarilor într-un singur tur nu va face decât să mențină în continuare hegemonia PSD. Tocmai de aceea, Băsescu cere revenirea la două tururi de scrutin, pentru că, susține el, actualul sistem electoral afectează grav democrația. ”Nevoia de a repara erori legistative care au făcut ca democrația din România să fie afectat în mod direct.

Una dintre aceste erori este alegerea primarilor într-un singur tur, despre care constatăm că este o eroare politică. În primul rând, un partid mare cum este PSD își garantează consolidarea și postamentul pe baza căruia obține scoruri foarte mari la următoarele alegeri. Spre exemplu, la București primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegători. Unde sunt vremurile care spuneau că primarul din București se alege cu peste un milion de voturi?

Considerăm că în momentul de față, datorită acestui mod de a alege primarii, aceștia nu mai sunt reprezentativi din punct de vedere electoral. De asemenea, acest sistem nu stimulează prezența oamenilor la urne. Singura șansă de a schimba hegemonia PSD în alegerile locale și parlamentare este revenirea la două tururi în alegerile locale. Vreau să atrag atenția că acest sistem de alegeri scade reprezentativitatea și în Consiliile Județene sau Locale”, arată Traian Băsescu, citat de evz.ro.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Senatorul PNL Florin Cîţu avertizează: Atenţie! Urmează taxe noi

Senatorul PNL Florin Cîţu avertizează, într-o postare pe Facebook, că urmează taxe noi, întrucât în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *