Ultimele știri
Acasă / Politica / Demisie surpriza din PMP

Demisie surpriza din PMP

Deputatul de Dolj Petre Petrescu si-a dat demisia din PMP.


petre

„În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 17 Dolj, colegiul uninominal nr. 5, din respect pentru oamenii care mi-au oferit încrederea prin votul din anul 2012, apreciez că se impun câteva clarificări, ca urmare a unor informații care au circulat în spațiul public și care mă privesc în mod direct. În ultima perioadă, ca urmare a fuziunii prin absorbția de către Partidul Mișcarea Populară a Uniunii Naționale pentru Progresul României, organizația județeană Dolj a PMP a traversat o perioadă de tensiuni și dezinformări interne, generate de imixtiunile unor persoane cu pretenții de lider local sau național, persoane care gravitează în jurul conducerii noastre centrale. Doresc să precizez că mă delimitez total de acțiunile întreprinse de acestea”, a transmis deputatul Petre Petrescu.

A aflat din presa ca a fost schimbat din functie

Deputatul Petrescu, ex-PSD, ex-PSRO, a adaugat: „În egală măsură, îmi exprim surprinderea față de faptul că am fost înlocuit din funcția de prim-vicepreședinte al organizației PMP Dolj printr-o hotărâre adoptată miercuri, 17 august 2016. Menționez că la data respectivă am participat la ședința Comitetului Executiv Național al partidului, în cadrul căreia nu a fost discutat acest subiect. Trebuie să precizez, de asemenea, că această decizie nu mi- a fost comunicată personal, luând act de ea din presă. Constat cu regret că toate aceste acțiuni par a fi coordonate de persoane care își urmăresc mai degrabă agenda și interesele personale, decât ceea ce ar trebui să fie prioritățile unei formațiuni politice care își propune să reprezinte electoratul la cel mai înalt nivel”.

Petrescu nu are puterea de a face compromisuri

„Nu mă pot regăsi în această construcție, în condițiile în care am înțeles dintotdeauna să urmez o altă linie în activitatea politică și să îmi canalizez eforturile în beneficiul comunității. Toate aceste elemente, contrare crezului meu politic, mă determină să aleg singura cale posibilă pentru a elimina pretextul folosit de unele persoane interesate să prelungească această stare tensionată, care nu face decât să dăuneze unei organizații în rândurile căreia se regăsesc foarte mulți oameni de bună credință, cu principii solide, însă a căror voce este în mod constant ignorată. În consecință, înțeleg să fac un pas înapoi și să anunț demisia mea din toate funcțiile deținute în cadrul partidului, precum și din calitatea de membru al PMP”, a anuntat deputatul Petre Petrescu.

Petre Petrescu  a intrat în Parlament din partea  Partidul Social Democrat (PSD), ulterior plecând la partidul lui Geoană, unde a ocupat funcţia de preşedinte al PSRO Dolj. In mai 2015, Petre Petrescu a fost exclus din PSD pe motiv că s-a implicat în construcţia unei alte formaţiuni politice, respectiv Partidul Social Românesc (PSRo).

La inceputul lui decembrie 2015, deputatul de Dolj a avut parte de o alta schimbare surpriză si din partea PSR0 Dolj. Petre Petrescu a fost înlocuit de la şefia organizaţiei judeţene de către conducerea centrală a partidului pentru lipsă de implicare. În locul lui Petrescu a fost numit deputatul Florentin Gust. In august 2016, deputatul doljean a fost numit președinte al organizației județene Dolj a PMP. În perioada în care Traian Băsescu a ocupat funcţia de preşedinte al ţării, deputatul Petre Petrescu a avut poziţii dure faţă de politica acestuia. De altfel, nici cu fostul preşedinte PMP Dolj Gelu Vişan, Petrescu nu a avut relaţii prea cordiale. Dupa fuziunea cu UNPR, Petre Petrescu a fost schimbat cu Gheorghe Bică, președintele UNPR Dolj, deputatul ramanand in functia de prim-vicepreședinte al organizației PMP Dolj. Pana pe 17

august cand a fost inlocuit si din aceasta functie.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

ALDE DOLJ: CONSTITUȚIA ÎN PRIMUL RÂND, DOMNULE IOHANNIS! (P)

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte national ALDE: ”Cerem autoritatilor competente sa se sesizeze in legatura cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.