Ultimele știri
Acasă / Politica / Lovitura lui Dragomir. Comisia SRI a dezvăluit cine sunt cele 65 de persoane care ar trebui audiate. Printre acestea, 11 jurnaliști și 13 ofițeri SRI

Lovitura lui Dragomir. Comisia SRI a dezvăluit cine sunt cele 65 de persoane care ar trebui audiate. Printre acestea, 11 jurnaliști și 13 ofițeri SRI

Astăzi, Comisia de Control al SRI a anunțat că vor fi audiați, în perioada următoare 11 jurnaliști, 13 ofițeri SRI, 13 oameni de afaceri, 12 oameni din Justiţie, 15 oameni politici şi 3 oameni din administraţie.


Daniel Dragomir. foto: digi24

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, marţi, că a prezentat membrilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane și, așa cum v-am promis la întâlnirea precedentă, structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisiei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane; oameni de afaceri – 13 persoane; persoane din presă – 11 persoane; persoane din justiție – 12 persoane; persoane din politică – 15 persoane; persoane din administrație – 3 persoane, nu am putut să-i catalogăm nici la justiție, nici la politică, nici la oameni de afaceri”, a declarat peședintele Comisiei de control a activității SRI, senatorul PSD, Claudiu Manda.

Acesta a mai precizat că „suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane, abia după ce vom parcurge, împreună cu domnul Dragomir, elementele pe care el ni le poate spune”.

Seful Comisiei de control a activității SRI a mai adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoştinţă de încălcări ale legii de către ofiţeri din SRI şi din conducerea Serviciului.

„În discuţia pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă şi am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat şi l-am înţeles sunt persoane indicate în acea listă şi persoane indicate în discuţia cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita şi care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei. Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm şi recitim stenograma, ne documentăm încă o dată şi o să stabilim împreună care sunt paşii de control, să verificăm informaţiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei”.

Citeste si: Cine îl comandă pe colonelul Dragomir și ce urmăresc

 

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

FINAL pentru coaliția PSD-ALDE? Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ: Au apărut TENSIUNI

PSD și ALDE se află în mijlocul unor tensiuni interne, afirmă liderul PNL Ludovic Orban. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *