Ultimele știri
Acasă / Politica / Ponta, relansare la Craiova: „Ce, voiați să mint la DNA? Eu fac parte din poporul haștag!”

Ponta, relansare la Craiova: „Ce, voiați să mint la DNA? Eu fac parte din poporul haștag!”

Invocând ospitalitatea sporită a hotelului Meliss, Victor Ponta a ales Craiova pentru lansarea mișcării politice Pro România.


Aparent relaxat, dar evident supraîncărcat cu energie anti-Dragnea, fostul premier s-a arătat parcă mai pofticios la declarații chiar și decât fosta sa tovarășă de partid, Olguța Vasilescu, acum reevaluată de Ponta la borna neputinței de a nivela pensiile și salariile românilor.

„Rămân convins că Olguța este un un bun primar și, mai mult, putea fi și un bun ministru. Dar nu la muncă, ci la administrație publică”, zise Ponta, resemnat la gândul că primărița sa de treabă l-ar mai reactiva în agenda telefonică.

La ceas, Olguța a stat pe buzele lui Victor Ponta nu mai mult de-un minut. Dragnea, însă, a fost mai prezent ca la apelurile în regim închis, de după o condamnare cu executare. De 23 de ori i-a rostit Ponta numele, ziceri numărate la virgulă de către observatorul Republicatv.ro, în mai puțin de o oră. Că erau întrebări despre legile justiției, transfer de contribuții la angajator ori dacă are ceva remușcări privind înapoi spre numirea lui Kovesi la colț de masă cu Băsescu, nimic din toate astea nu l-a sustras pe Ponta de la subiectul cu mustață penală. Tot ce merge prost, în esență, ni se trage de la Dragnea.

Victor Ponta: „Care legi? Până nu pleacă Dragnea de la PSD și Kovesi de la DNA, România nu poate funcționa cu o justiție independentă! Ce facem? Luăm procurorii și judecătorii de la Iohannis și-i dăm lui Dragnea? Eu nu-i iubesc pe nici unul…” Și din nou Victor Ponta, încercând un regret pentru trocul numirii procurorilor șefi în 2013: „Mda, pot să spun că am avut mână proastă cu numirea lui Kovesi. Se mai întâmplă…”

Guten haștag, Victor!

O baie de mulțime, după atâta drăgneală, n-ar fi stricat. Cam puțini admiratori pentru așa ceva în sala de la Beliss, dar, noroc cu balta Belina. Martor în dosarul deschis de DNA cu bătaie la năvodul lui Dragnea, Ponta a insistat să fie tratat ca un pește mic, dar sincer. Asta pentru că presa craioveană i-a nuanțat calitatea de așa-zis denunțător, cum i se duce vestea: „Mai degrabă, domnul Dragnea a vrut să vă numească turnător! Fiindcă declarația dvs. de martor ar semăna cu un denunț, zic sursele noastre”.

Încurcat o clipă, Ponta a descurcat-o cu dezvăluirea zilei: „Aa, zău? Păi, și ce-ați fi vrut, să mint? Când ajungi la DNA, trebuie să spui adevărul!”. O amprentă DNA era impregnată și pe promo-panoul partidului, suflând adevăr patriotic în ceafa lui Ponta : #România (foto). Liderul Pro România ne-a lămurit că nu e vorba de o eroare grafică: „Există o generație de oameni care poate decide viitorul României și care nu se simte reprezentată nici de PSD, nici de PNL. Iar eu fac parte din poporul haștag, da!”

Autor: (B.Berneanu)

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Legătura SECRETĂ dintre Giuliani și NOUL AMBASADOR SUA. E vorba de MULȚI BANI și POLITICĂ

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a publicat pe Facebook un document prin care susține ca Rudolph …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *