Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / VIDEO După 50 de ani, Bacolux Hotels inaugurează la Herculane o nouă sursă de apă geotermală. Specialiști din România și din străinătate se reunesc în cadrul conferinţei „Întoarcerea la Apă”

VIDEO După 50 de ani, Bacolux Hotels inaugurează la Herculane o nouă sursă de apă geotermală. Specialiști din România și din străinătate se reunesc în cadrul conferinţei „Întoarcerea la Apă”

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociației Pro Turism Herculane. Ediția a VIII-a  a ,,Conferinței Naționale Întoarcerea la Apă,,.  Pe lângă informaţiile de ultimă oră privind terapiile wellness & spa, conferinţa aduce în premieră o noutate: inaugurarea unei noi surse de apă geotermală în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private.


   

Evenimentul  are loc în perioada 27 – 29 martie la Afrodita Resort & Spa. Specialiști din România și din străinătate s-au înscris deja pe lista de participare a sesiunii de discuții și a meselor rotunde ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile de eveniment.  „Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulți oaspeți, al căror interes pentru stațiunea noastră și resursele sale nu poate decât să ne încurajeze. De asemenea, latura internațională pe care o dezvoltă evenimentele noastre de la un an la altul este îmbucurătoare și ne ajută foarte mult, atât la a ne familiariza cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale și noi terapii wellness & spa, cât și cu promovarea stațiunii în plan extern prin specialiștii sosiți din diverse țări la aceste mese rotunde,, – Marinela Badea, Președinte Pro Turism Herculane.

Evenimentul este susținut de Ambasadorii Băilor Herculane și este realizat în colaborare cu “desprespa.ro”,pe lista de spekeri aflându-se mai mulți specialiști precum: Natasa Ranitovic, President Cluster Wellness și EuropeSpa Expert din Serbia și Mare Kuruson, Vice Chair în Eastern European Initiative, Global Wellness Institute, din Finlanda.

Unul din subiectele ce urmează să fie prezentate este sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul ,,4573 Bis,, din perimetrul Diana. Mai exact este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels.

foto:radioresita.ro

Miracolul zeilor pentru sanatate: apa termală din Băile-Herculane (dovedit științific)Plus: Forarea unei noi surse de apă geotermalä, după 50 de ani Astazi se inaugureaza noul izvor de apă, sursa realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels. "Este o bucurie să fim inițiatorii primului proiect pt extragerea unei noi surse de apă din ultimii 50 de ani in Herculane.O investiție majoră ce s-a întins pe o perioadă de doi ani, un proiect la care a muncit din greu o echipă minunată și dedicată.Acum există o nouă apă cu proprietăți aparte în Herculane", a declarat Laura Pătru, Marketing Manager Bacolux. #IntoarcerealaApa#HaiCăSePoate #LoveHerculane #BacoluxHotels #GoTeam #ProudOfYouhttp://republicatv.ro/regiunea-oltenia/bacolux-hotels-inaugureaza-la-herculane-o-noua-sursa-de-apa-geotermala-specialisti-din-romania-si-din-strainatate-se-reunesc-cadrul-conferintei-intoarcerea-la-apa/

Publicată de Maria Staicu pe 28 Martie 2018

Forarea unei noi surse de apă geotermalä, după 50 de ani

Astazi se inaugureaza noul izvor de apă, sursa realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels. „Este o bucurie să fim inițiatorii primului proiect pt extragerea unei noi surse de apă din ultimii 50 de ani in Herculane. O investiție majoră ce s-a întins pe o perioadă de doi ani, un proiect la care a muncit din greu o echipă minunată și dedicată. Acum există o nouă apă cu proprietăți aparte în Herculane„, a declarat Laura Pătru, Marketing Manager Bacolux. 

Grupul ajuns în Herculane prin preluarea și redarea în circuitul turistic a Diana Resort în 2011, a continuat seria de investiții în 2012 cu Afrodita Resort & Spa iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importate etape ale ultimei investiții și anume asigurarea cu apă termală. Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade.

Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Investiția  este cea mai importantă și mai mare de acest gen din ultimele două decenii. Proiectul a fost coordonat de Inginerul Geolog Florian Malancu, ce urmează să prezinte specialiștilor și presei rezultatele hidrologice obținute prin această investiție majoră ce s-a întins pe aproximativ doi ani.

La eveniment sunt invitate autoritățile locale si județene, specialiști din domeniul turismului, balneologiei, geologiei, precum și specialiști în wellness și spa. În cadrul programului de conferință, pe lângă sesiunile de discursuri, va avea loc masa rotundă pentru Eastern European Initiative – Global Wellness Institute, coordonată de despreSpa.ro și vizitarea obiectivelor turistice, precum și a surselor de apă.

Despre noile oferte de turism wellness

Despre ofertele de turism wellness

Publicată de Republica TV pe 28 Martie 2018

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

ALDE DOLJ: DOLJENII POT ACCESA PROGRAMUL ”INVESTEȘTE ÎN TINE” CU ÎNCREDERE

Prin acest program guvernamental 8 milioane de români au o șansă în plus la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.