Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Marele Război în Imagini. Expoziţie din colecţia Muzeului Olteniei

Marele Război în Imagini. Expoziţie din colecţia Muzeului Olteniei

Expoziţia de fotografie Marele Război în Imagini, din colecţia Muzeului Olteniei Secţia Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova desfăşoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi, în parteneriat, cu Consiliul Local Municipal şi Primăria Municipiului Craiova, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova, proiectul cultural Marele Război în Imagini, din colecţia Muzeului Olteniei.


Muzeul Olteniei Craiova vă invită miercuri, 5 Iunie 2018, ora 10, în Pia a Fra iiț țBuze ti ș din Craiova, la vernisarea expoziţiei de fotografie Marele Război în Imaginidin colec ia Muzeului Oltenieiț . Foto-expozi ia va fi deschisă spre vizitare în perioadaț5-9 iunie 2018, între orele 1000 – 1800.Evenimentele care au marcat într-un mod profund istoria acestor meleaguri înurmă cu un veac sunt readuse i reflectate într-un mod aparte pentru publicul craioveanșprin 40 de fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Olteniei.

Adevărate opere de artă, cele 40 de imagini, care vor fascina cu siguran ățpublicul, redau perspective inedite asupra acelor vremuri, deschizându-se astfel o u ășcătre o lume demult apusă. Publicul va putea identifica chipuri de eroi, de medici ișsurori medicale, momente ale ocupa iei României de către Puterile Centrale, cadrețsurprinse în lagărele de prizonieri, militari la datorie sau în clipe de destindere, precumi câteva imagini mai pu in cunoscute din momentul realizării Marii Uniri de la Albaș țIulia, din decembrie 1918.

Expozi ia vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei de a promovațpatrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite iniţiate de specialiştiiSecţiei de Istorie-Arheologie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj. Foto-expozi ia se adresează publicului larg, fiind atractivă deopotrivă pentru ceițmici, dar şi pentru adul i, şi va marca o nouă contribuţie a Muzeului Olteniei Craiovațla constituirea unei frumoase tradiţii în Urbea noastră cu ocazia acestei sărbători,Zilele Municipiului Craiova.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: PSD Dolj recunoaște că OUG 114, promovată de „troika“ toxică Dragnea-Vâlcov-Teodorovici, înseamnă creșterea prețurilor la locuințele nou construite

Ordonanța 114 a Guvernului PSD-ALDE crește prețul locuințelor ANL în Craiova, aratä Ștefan Stoica, președintele PNL …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.