Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Pe ritmuri de vioara, Scrumbia a fost regina weekend-ului, la Calafat VIDEO

Pe ritmuri de vioara, Scrumbia a fost regina weekend-ului, la Calafat VIDEO

Scrumbia a fost regina weekend-ului, la Calafat. Traditionalul Festival al Scrumbiei de Rusalii a adus, spre bucuria pofticiosilor, gratare incinse, jocuri oltenesti si  competitii de gatit ciorba de peste.


festival

Muzica si gratare incinse la Festivalul scrumbiei de la Calafat. Cateva mii de calafeteni au gustat preparatele culinare din peste, avand totodata bucuria de a asculta muzica populara de calitate in interpretarea solistei Steliana Sima. Ca de fiecare data, Ansamblul “Rozele Calafatului”, coordonat de Marinela Carauleanu, a prezentat o suita de jocuri oltenesti. Au fost prezente o serie de delegatii din Bulgaria si Serbia, dar si primari ai unor localitati aflate in apropierea Calafatului.

ECHIPA REPUBLICA TV/Oltenia SUD a filmat integral cel mai frumos festival de la malul Dunarii. Vezi VIDEO

Cand vioara canta un cantec. Vezi Minutul 12:28. Scrumbia danseaza ascultand minunata Zaraza, cantata de lautarul GOGU PUSCA

Actualul primar Lucian Ciobanu organizeaza deja traditionalul festival de cativa ani, iar pentru anul 2017 acesta a anuntat ca locatia va fi chiar in Centrul Civic, urmand ca manifestarile sa se intinda pe durata a doua zile.

scrumbie

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Caniculă în toată ţara | RESTRICŢIILE pentru autovehiculele ce depăşesc 7,5 tone vor fi ridicate, duminică, în şase judeţe

Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *