Ultimele știri
Acasă / Sănătate / ALERTĂ MEDICALĂ! Se întâmplă din nou: Unele dintre CELE MAI FOLOSITE MEDICAMENTE au fost INTERZISE

ALERTĂ MEDICALĂ! Se întâmplă din nou: Unele dintre CELE MAI FOLOSITE MEDICAMENTE au fost INTERZISE

După întreg scandalul de săptămâna trecută în urma retragerii de pe piață a Eurespalului și a Epistatului, alte produsHotărârea vine după ce, studii recente au arătat că „substanța interzisă” poate provoca afecțiuni cardiace.


Aceste tipuri de medicamente sunt autorizate prin procedură națională în Bulgaria, Franța, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia și România și se găsesc sub denumiri comerciale diferite – Elofen, Epistat, Eurefin, Eurespal, Fenspogal, Fosidal, Pulneo, fiind folosite în tratamentul tusei, sub formă de sirop și pastile.

Decizia a venit după ce, în ultimii ani, mai mulți pacienți care au folosit aceste substanțe, au raportat tulburări bruște ale ritmului cardiac. Până la finalizarea noilor teste, Agenția Europeană a Medicamentului a pus sub carantină medicamentele cu fenispiridă.

CITESTE mai mult in EVZ.ro

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu: Deblocarea proiectelor spitalelor regionale din Iași, Craiova și Cluj-Napoca este o chestiune urgentă pentru oamenii care trăiesc în cele trei județe

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu, Vice-președinte al Grupului Partidului Popular European, propune ca proiectele spitalelor regionale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *