Ultimele știri
Acasă / Sănătate / Schimbari importante in privinta selectarii managerilor unitatilor sanitare publice

Schimbari importante in privinta selectarii managerilor unitatilor sanitare publice

Schimbari importante in privinta selectarii managerilor unitatilor sanitare publice.


spital-manageri

Modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, adoptată miercuri, 16 noiembrie 2016, de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă, aduce schimbări importante în ceea ce priveşte selectarea managerilor unităţilor medicale publice. Mai exact, vor fi eliminate restricţiile privind participarea la concurs și deschiderea competiției în selectarea celor mai competenți directori.

Astfel, sfera persoanelor care pot ocupa funcţia de manager de spital public se lărgeşte, selecția managerilor putându-se face și din rândul altor categorii de specialişti cu experienţă şi abilităţi de conducere dovedite şi fără a mai exista obligaţia ca managerul să fie cadru didactic universitar sau medic primar, aşa cum prevedea legea până în prezent.

De asemenea, pentru a asigura o conducere cât mai profesionistă a spitalelor au fost extinse și incompatibilitățile pentru manager şi ceilalţi membri ai comitetului director (director medical, director financiar-contabil şi, în spitalele cu peste 400 de paturi, directorul de îngrijiri). Aceste funcții devin practic incompatibile cu cele de conducere, administrare şi control la nivelul partidelor politice sau al societăţilor comerciale.

Mai mult, managerii sau membrii comitetului director nu vor avea voie să primească finanțare pentru activităţile didactice sau de cercetare ştiinţifică din partea furnizorilor de bunuri şi servicii ai spitalului. Condițiile de exercitare a activităților de manager vor fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătății și prin contractul de management.

Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi AICI

 

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ivanovici: Joi, votăm împotriva diminuării investiţiilor în sănătatea doljeană

Consilierul judeţean Laurențiu Ivanovici a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că grupul liberal din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *