Ultimele știri
Acasă / Social / Avansul pentru Prima Casă s-ar putea majora

Avansul pentru Prima Casă s-ar putea majora

Avansul pentru creditele Prima Casă ar putea creşte peste nivelul de 5%, cât este acum. E una dintre variantele luate în calcul de autorităţi, care analizează modul în care va continua programul guvernamental. Decizia ar veni în contextul în care cererea pentru creditele Prima Casă a explodat anul acesta iar multe bănci au stabilit avansuri de peste 30% pentru creditele ipotecare, după intrarea în vigoare a Legii dării în plată, scrie Mediafax.


prima-casa-2015

www.gds.ro

Programul Prima Casă ar putea continua, dar cu alte reguli, spun oficialii Fondului de Garantare, instituţia care reprezintă statul în contractele de creditare Prima Casă.

„Încercăm să direcţionăm cererea foarte mare către acele persoane care au nevoie de ajutor şi se va concentra pe avans discuţia, pentru că este discutabil dacă cu un avans de 5% este bine şi normal să ai acces la un credit pe termen de 30 de ani, în condiţiile în care în alte ţări produse similare au avansuri de peste 20%. Discuţiile sunt în derulare, se realizează o analiză, încă nu s-a stabilit o concluzie”, a declarat Simona Mureşan, director în cadrul Fondului de Garantare.

Brokerii de credite imobiliare spun însă că puţini români, mai ales tineri, şi-ar permite un avans mai mare. Anul acesta, cererea pentru creditele Prima Casă a explodat pe fondul discuţiilor despre legea dării în plată. Fondurile alocate iniţial, de circa 1,6 miliarde de lei, s-au epuizat rapid. La începutul acestei luni, statul a alocat alte 500 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei s-au acordat deja, iar restul banilor abia ajung pentru dosarele în derulare. Din 2009 şi până acum, 182 de mii de români au luat credite Prima Casă.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ministerul de Interne, APEL către populaţie

Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) face un APEL către populaţie după tragicul accident petrecut marţi, în Ungaria, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *