Ultimele știri
Acasă / Sport / UPDATE. Adrian Mititelu, trimis în judecată de procurorii craioveni. Fostul patron al FC U Craiova susţine că dosarul în care este judecat a fost fabricat

UPDATE. Adrian Mititelu, trimis în judecată de procurorii craioveni. Fostul patron al FC U Craiova susţine că dosarul în care este judecat a fost fabricat

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Mititelu, la data faptelor administrator și director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA. Mititelu este acuzat de înșelăciune și evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate. În replică, Mititelu susţine că este un dosar fabricat, cu scopul de a-l şantaja în procesul pe care acesta îl are cu FRF şi LPF.


miti

Adrian Mititelu a fost pus sub acuzare, pe motiv că l-a vândut la Steaua pe Mihai Costea, deşi era sub sechestru ANAF pentru datoriile Universităţii Craiova către stat. Omul de afaceri este acuzat că s-a sustras de sub acest sechestru şi a încasat banii, circa 1,1 milioane de euro, într-un alt cont decât cel în care ar fi trebuit să intre banii şi care era sub sechestru. În mai multe postări pe contul său de Facebook, Mititelu îl acuză pe procurorul Doru Ţuluş că i-a fabricat acest dosar. Scopul final ar fi să-l forţeze să renunţe la dosarul în care FRF şi LPF trebuie să-i achite daune de aproximativ 200 de milioane de euro pentru dezafilierea Universităţii Craiova. Mititelu îl acuză de corupţie pe procurorul Doru Ţuluş:

”Îi voi pune la dispoziţie doamnei Laura Codruta Kovesi dovezi de acte de corupţie din DNA .

Procurorul Ţuluş a negociat cu PSD-ul înainte de alegerile prezidentiale acest dosar. Tulus avea promis de la PSD redobândirea privilegiilor de pe timpul lui Morar. Se cunoaste în cercuri restrânse că el este, de fapt, omul care conducea o mare parte din DNA. Ţuluş a dat cel puţin 10 NUP-uri (n.r. neînceperea urmăririi penale) legate de FRF, Sandu sau alte persoane din FRF/LPF…

Acest dosar mi s-a construit pentru a putea fi şantajat la un moment dat, când probabil sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti va rămâne definitivă. Infracţiunea de înşelăciune intră în categoria celor pentru care procesul penal poate înceta prin împacarea părtilor sau medierea. Prin urmare, ei se aşteaptă ca eu să-i cer aceasta favoare lui BECALI”, sunt câteva dintre mesajele postate de Adrian Mititelu pe contul său de Facebook.

captura_mititelu

Procurorul Doru Ţuluş este cel care s-a ocupat şi de Dosarul Transferurilor, când i-a trimis în judecată pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea. De asemenea, a confirmat şi rechizitoriul rechizitoriul dosarului ICA-Dan Voiculescu. Este însă şi un personaj cotroversat, scrie (prosport.ro). La începutul lui 2015 a fost surprins de cei de la luju.ro în timp ce conducea un automobil Lexus ce aparţinea unui om de afaceri. În 2008, fost ministru al Justiţiei, l-a acuzat că înregistrează dosare preferenţial.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MITITELU ADRIAN MARIN și PREOTEASA GIGEL, la data faptelor administrator și director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA respectiv secretar al aceluiași club, cu privire la săvârșirea a infracțiunilor de:
– evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate,
– înșelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La 31 ianuarie 2011, urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul consolidat al statului, în cadrul procesului de executare silită, declanșat împotriva societății în vederea recuperării creanțelor fiscale în sumă de 9.906.095 lei, Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile în echipa Universitatea Craiova.

Cât timp dura executarea silită pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucătorilor de fotbal de la SC Fotbal Club U Craiova SA,) debitorul, SC Fotbal Club U Craiova SA, nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiția constituirii unei garanții la nivelul sumei poprite sau cu condiția virării contravalorii indemnizației de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal.
Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător.

În baza acestui acord, inculpatul Mititelu Adrian Marin a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceiași zi la indicația sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei) din care, în aceiași zi, s-au efectuat ulterior mai multe plăți. La momentul încheierii acordului de transfer, inculpații Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel cunoșteau că drepturile federative ale jucătorului erau sechestrate.
De precizat este faptul că, jucătorul nu a putut fi legitimat în evidențele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi înregistrat în Liga Profesionistă de Fotbal, întrucât reprezentanții legali ai acestui organism au comunicat cumpărătorului că jucătorul nu putea face obiectul transferului, deoarece Agenția Națională de Administrare Fiscală instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia. Această împrejurare nu a fost cunoscută la data de 23 martie 2011 de către semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, dacă ar fi cunoscut-o, nu ar fi încheiat acordul de transfer și nu ar fi achitat integral suma prevăzută în acest act.

Din suma de bani încasată în condițiile de mai sus, au fost achitate drepturi salariale ale angajaților clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de același inculpat. Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferați în contul pus la dispoziție de organul fiscal. Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei. În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce aparțin inculpaților Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Craiova Magica scrie istorie! Zeițele din Bănie au câștigat Cupa EHF

VICTORIE! SCM CRAIOVA este câștigătoarea Cupei EHF! Oltenia nu a mai cunoscut o asemenea performanță. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *