Ultimele știri
Acasă / Sport / CSU Craiova: Vom acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova

CSU Craiova: Vom acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova

Conducerea Clubului Sportiv Universitatea Craiova a emis un comunicat de presă in care precizeaza ca are dreptul exclusiv de utilizare a mărcii „Universitatea Craiova” și este titularul mărcii „Știinta Craiova”. În consecință, clubul isi rezervă dreptul de a acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine CSU Craiova.


csu-vcraiova

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută și ca „stema cu leul“.

„Pentru a nu se mai crea confuzie între diferite SRL-uri falimentare și Universitatea Craiova, având în vedere ultimele articole apărute în presa sportivă, Clubul de Fotbal „Universitatea Craiova” vă aduce la cunoștință următoarele: Prin sentința civilă nr. 1351/12.11.2015 pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 3734/3/2013, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută și ca „stema cu leul“. Prin respingerea apelului, această hotărâre a devenit definitivă, executorie și obligatorie. În argumentația hotărârii luate instanța a reținut, cităm:
– Fotbal Club U Craiova S.A., societate în faliment, nu este continuatoarea Clubului Sportiv Universitatea Craiova.
– Clubul Sportiv Universitatea Craiova este înființat în 1948.
– Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea, înființată în 1994, este o entitate juridică nouă, distinctă, fără nicio legătură cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova.
– Susținerea că Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova s-a înființat în 1994 ca urmare a normelor impuse de FIFA este falsă.
– Familia Mititelu a înregistrat cu rea credință marca Fotbal Club Universitatea Craiova.
– Secția de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu s-a reorganizat niciodată în Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova, aceasta fiind o societate nouă, complet diferită.
– „Tribunalul reține că, în aceste condiții, pârâta (Clubul Sportiv Universitatea Craiova) are calitate activă și interes pentru a solicita anularea mărcilor deținute de familia Mititelu, respectiv Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova pentru rea credință, respectiv folosirea fără drept a sintagmei „Universitatea Craiova“.

În același timp, Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcii „Știința Craiova“, marcă ce nu a fost contestată de nimeni. Ca urmare vă rugăm să rețineți următoarele și să acționați în consecință:
Clubul de Fotbal Universitatea Craiova are dreptul exclusiv de utilizare a mărcii „Universitatea Craiova” și este titularul mărcii „Știinta Craiova”, mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții si Marci („OSIM”) şi care beneficiază de protecţie pe teritoriul României, în baza art. 36 din Legea nr. 8/1998.

Denumirea şi logo-ul „Universiatea Craiova” sunt folosite si reproduse de diferite publicatii sau posturi tv, cu referire la alte entitati juridice decat cele care au dreptul de protectie conferit de Legea 8/1998. Ori, această conduită reprezintă o faptă ilicită, care prejudiciază pe titularul si utilizatorul mărcii şi afectează valorificarea şi promovarea acestei mărci. În consecință, ne rezervăm dreptul de a acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova„, se arata in comunicatul de presa.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

EXCLUSIV GSP: Ungaria şi-a făcut echipe de fotbal şi joacă în România! Suma COLOSALĂ primită de la guvernul maghiar

Guvernul de la Budapesta a răspuns oficial unei solicitări a Gazetei Sporturilor şi a dezvăluit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.