Ultimele știri
Acasă / Sport / EXCLUSIV 60.000 de euro de la Burleanu pentru omul său! Noi nereguli mari la FRF: comisioane consistente din contractele instituției

EXCLUSIV 60.000 de euro de la Burleanu pentru omul său! Noi nereguli mari la FRF: comisioane consistente din contractele instituției

Directorul de marketing al FRF, Bogdan Popescu, încasează comisioane consistente din contractele cu partenerii comerciali ai Federației.


În septembrie 2014, la jumătate de an de la urcarea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF, noul președinte de la Casa Fotbalului își completa staff-ul cu încă un nume proaspăt.

foto gsp.ro: Bogdan Popescu și Răzvan Burleanu

Bogdan Popescu era investit la șefia sectorului de marketing al federației, readus pe sistem in-house, după ce departamentul respectiv fusese externalizat în timpul mandatelor lui Mircea Sandu, ajungând în portofoliul SEG.

Popescu nu făcuse parte din echipa de campanie a lui Burleanu, a cărui propunere inițială era Laur Chiricioiu, prezentat la început drept „absolvent de MBA, cu specializarea în marketing-vânzări. Foarte orientat pe nevoile pieței, pe evoluția trend-urilor, lucrând în Europa, America de Nord și Asia”.

UMBRA LUI BURLEANU
Finalmente, Burleanu a dat însă marketingul federal pe mâna lui Bogdan Popescu, recrutat de la compania Total Soft, unde, potrivit profilului său de pe LinkedIn, ocupase timp de cinci ani funcția de Director Vânzări – Mari Clienți. Anterior, activase pe poziții similare în piața medicală, la Medcenter și Info World. Zero tangențe cu industria sportului.

Ușor, ușor, Popescu a devenit însă un personaj-cheie în schema FRF, fiind omul chemat să atragă noi parteneri pentru federație. Și s-a transformat rapid și într-o umbră a lui Burleanu, în siajul căruia apare permanent, cu o aură discretă, la evenimente corporate sau conferințe de presă susținute de președintele federației. Elegant, cablat mereu la dispozitivele de comunicare moderne, Popescu aduce cu un ofițer Secret Service aflat pe câmpul de acțiune.

„DA, COLEGII DE LA COMERCIAL AU COMISION”
În același ritm cu care s-a înșurubat în mecanismul federal, numele lui a început însă să fie asociat constant în culise cu operațiuni suspecte și câștiguri personale spectaculoase din postura de dirijor al marketingului FRF.

Răzvan Burleanu a pasat însă mereu temele legate de Bogdan Popescu, plasându-le în zona confidențialității sau încercând să minimalizeze importanța subiectului.
Recent, la ultima întâlnire cu jurnaliștii la Casa Fotbalului, șeful federației, sub presiunea întrebărilor, a recunoscut totuși că Popescu este unul dintre beneficiarii unor bonusuri de pe urma sponsorizărilor aduse la FRF:

„Să vă fac pe plac, da, primește un comision pentru alte contracte pe care le aduce. Colegii din zona de comercial au comision pentru orice contract de sponsorizare. Atât, nu președintele, secretarul general sau altcineva din federație, așa cum se întâmpla până în 2014. Comisionul este și el mai mic decât până în 2014”. „Acesta e specificul remunerației din marketing”, completa apoi Burleanu într-o emisiune la DigiSport.

PROCENTELE REALE ALE LUI POPESCU: TOP SECRET!
Până în 2014, comisionul marketingului era de 15%, potrivit susținerilor lui Burleanu în serialul despre rivalul său la șefia FRF, Ionuț Lupescu, un șir de dezvăluiri publicate pe blogul personal. Altfel, un serial întrerupt brusc și inexplicabil după șapte episoade, deși președintele federației plănuise mai multe apariții, după cum susțin surse FRF.

Ce comisioane și bonusuri încasează, așadar, Bogdan Popescu? Ce procente reale practică acum FRF în „administrația Burleanu”? Dimensiunea completă e dificil de cuantificat, dar acte contabile de la Casa Fotbalului studiate de Gazetă oferă o fărâmă dintr-un puzzle financiar păzit ca la Fort Knox.

DOVADA: BANII VIRAȚI DE FRF ÎN CONTUL LUI POPESCU DE LA BCR
Așadar, să vedem puținele date certe, cu mențiunea că salariul de bază al lui Popescu ar fi de 3.800 de euro net pe lună, informație obținută pe surse! Iată trei dintre câștigurile obținute anul trecut de directorul de marketing FRF, așa cum reies ele din documente oficiale:

197.770 lei – Avans alte drepturi conform contract (Data virării: 14.02.2017)
– 49.955 lei – Avans bonus salariu conform contract (Data virării: 10.08.2017)
– 36.920 lei – Bonus conform contract (Data virării: 20.12.2017).
Toate aceste sume sunt plătite dintr-un cont FRF de la Banc Post într-un cont personal al lui Bogdan Popescu la BCR. Este vorba, așadar, despre un total de 284.645 lei, adică aproximativ 61.200 euro. Semnificativ peste salariul anual al directorului de marketing FRF, care ajunge la circa 45.600 euro! Iar asta din contabilizarea a numai trei bonusuri, două apărând cu titlu de avans!

CITESTE MAI MULT pe gsp.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

EXCLUSIV GSP: Ungaria şi-a făcut echipe de fotbal şi joacă în România! Suma COLOSALĂ primită de la guvernul maghiar

Guvernul de la Budapesta a răspuns oficial unei solicitări a Gazetei Sporturilor şi a dezvăluit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.