Ultimele știri
Acasă / Administratie / ?Secție pentru arși la Craiova. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Domnul profesor Marius Ciurea și managerul SCJU Laurențiu Ivanovici ne-au cerut sprijinul pentru a transforma sălile de operații ale UPU într-un centru pentru arși. Ne-am alăturat acestui demers
SERPICO CRAIOVA

?Secție pentru arși la Craiova. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Domnul profesor Marius Ciurea și managerul SCJU Laurențiu Ivanovici ne-au cerut sprijinul pentru a transforma sălile de operații ale UPU într-un centru pentru arși. Ne-am alăturat acestui demers

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, anunță faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), va funcționa o nouă structură medicală în care vor fi tratați pacienții cu arsuri grave.

Potrivit lui Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, Unitatea Funcțională pentru Arși va fi organizată în spațiile destinate celor două săli de operații ale UPU, în acest sens fiind emise deja autorizările necesare de către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„După cum se cunoaște, Unitatea de Primiri Urgențe trece printr-un amplu proces de modernizare și extindere, lucrările fiind inițiate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj și preluate apoi spre finanțare printr-un proiect cu fonduri nerambursabile.

În urmă cu două luni, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, domnul profesor universitar doctor Marius Ciurea, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, domnul Laurențiu Ivanovici, ne-au cerut sprijinul pentru a transforma sălile de operații ale UPU într-un centru pentru arși. Ne-am alăturat acestui demers, pe care îl considerăm vital pentru întreaga noastră zonă, și am solicitat Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia acordul de a interveni asupra proiectului pe care îl derulăm cu finanțare din fonduri europene.

Răspunsul pe care l-am primit din partea directorului general al ADR SV Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, a fost pozitiv, întrucât modificările nu afectează îndeplinirea indicatorilor asumați prin proiect de către Consiliul Județean, iar organizarea unui centru pentru arși este asimilată urgențelor medico-chirurgicale și de terapie intensivă cu circuit închis, cheltuielile realizate în acest sens fiind eligibile pentru a fi suportate din fonduri europene.

Există, așadar, toate premisele ca noua structură să devină funcțională într-un timp scurt, cu atât mai mult cu cât la nivelul spitalului se regăsesc deja aparatura și dotările necesare pentru amenajarea unei săli de operații și a primelor două dintre cele 4 rezerve destinate pacienților, care vor fi create aici“, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Investiția pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a SCJU Craiova, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, este derulată de Consiliul Județean cu finanțare obținută prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din județele Mehedinți, Dolj și Olt la servicii medicale de urgență“.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

(P) Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul IntenCity, care se va desfășura în Craiova, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.